Dmitri Rooz võistleb täna Budapestis pääsu eest kokanduse olümpia finaali

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Farmi peakokk Dmitri Rooz võistleb täna Budapestis Bocuse d'Ori Euroopa eelvoorus edasipääsu eest kokandusmaailma olulisema ja mainekama võistluse Bocuse d'Ori finaali, mis toimub järgmisel aastal Prantsusmaal Lyonis. Võistlusareenil on tal abiks noorkokk Vladislav Borovik ja treener Pavel Djatškov.

Pärast 5,5 tunnist ettevalmistust serveerib Rooz tribüünitäie publiku eest rahvusvahelisele žüriile kaks rooga, kus ühes on kohustusliku toorainena kasutatud tuuralist kala sterletit ja teises punahirve. Lisaks kohustuslikele komponentidele võib iga võistleja kasutada ka oma kodumaalt kaasa võetud toiduaineid. Roozi valikust leiab muu hulgas vabajooksu kanamune, rukkijahu, siidrit, suvikõrvitsa õisikuid, kadakamarju, metsikut tüümiani ja puravikke.

Kokk pakub oma kalarooga Eesti aja järgi kell 15.30 ja liharooga kell 16.05. Otseülekannet võistluselt saab jälgida veebi vahendusel aadressil http://www.bocusedor.com/web-tv. Rahvusvahelises žüriis esindab Eestit Dimitri Demjanov.

Et pääseda finaali, peab Eesti kokk 20 võistleja seast jõudma 11 parema sekka. Võistluse tulemus tehakse teatavaks homme, 11. mai õhtul, kui võistlemise lõpetavad kõik Euroopa võistlusvoorus osalevad kokad.

Kohapeale on meie kokale sõitnud pöialt hoidma üle 50 eestlase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles