Mis juhtub kehaga siis, kui sa enam ei seksi?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Millal sina viimati vahekorras olid? Pole mingi saladus, et aktiivne voodielu mõjub tervisele mitmel põhjusel hästi, aga kas sa seda tead, kuidas mõjub kehale see, kui sa enam ei seksi?

Voodielu puudumine võib mõjutada su vaimset ja füüsilist tervist. Teadlased on kindlaks teinud, et kui inimene enam ei seksi, siis suureneb võimalus, et tal tekib depressioon ja meestel võib esineda rohkem erektsiooniprobleeme, kirjutab Elite Daily.

Mitmed uurimused on näidanud, et inimesed, kes seksivad paar korda nädalas, on parema tervise juures: neil on madalam vererõhk, tugevam immuunsüsteem, vähem stressi, parem meeleolu ja nende suhtes on rohkem intiimsust.

Lisaks sellele on teadlased leidnud, et seks teeb meid targemaks: regulaarselt seksivad inimesed sooritavad mäluteste teistest paremini. Seksi vältimine võib ka enesehinnangut langetada, tekitada süütunnet ja vähendada oksütotsiini ehk armuhormooni taset.

Kui meestel võib seksi puudumise tõttu esineda erektsiooniprobleeme, siis naistel võib juhtuda nii, et kui mõnda aega ei seksi ja siis alustad uuesti, võib vaja minna libestit, sest suguelundid ise ei tooda seda piisavalt palju. Regulaarne seks aitab naistel ka põit paremini kontrollida.

Kui oled vallaline, siis ära muretse liialt. Aeg-ajalt tuleb ikka ette mõõnaperioode, ent see ei tähenda, et su voodielu jääbki selliseks, nagu see on praegu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles