Kümme levinud põhjust, miks pikaajalised suhted purunevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Iga uue suhte alguses võime endamisi mõelda ja tõepoolest uskuda, et seekord jääb suhe püsima. Tegelikkuses ei pruugi nii minna ja isegi väga pikalt koos olnud paarid võivad ühel hetkel otsustada, et nende teed lähevad nüüd lahku.

Redditi kasutajad paljastavad, miks võivad pikaajalised suhted puruneda. 

1. Seksi puudumise tõttu. Või kui seksi pole suhtes piisavalt. Seks on oluline. Kui tahad, et sinu suhe peaks pikalt vastu, siis ole valmis magamistoas hullama.

2. Rahaprobleemide pärast. Üks partner võib rahaasjade suhtes olla liiga kontrolliv, teisele meeldib aga raha kulutada. Üks partner maksab võib-olla kõik arved, samas kui teine usub, et tema teenitud raha on ainult tema oma. Või on probleemiks see, et teie tõekspidamised seoses rahaga on täiesti erinevad. Igatahes võib raha tekitada suhtes palju pingeid.

3. Sest lapsed on kodust lahkunud. Paljud Redditi kasutajad kirjutasid, et on partneriga koos vaid laste pärast. Tegelikult ei pruugi see lastele sugugi hästi mõjuda ja kui lapsed lõpuks kodust välja kolivad, laguneb ka vanemate suhe kildudeks.

4. Halva suhtlemise tõttu. Selleks, et suhtes kaua vastu pidada, peate te omavahel vabalt ja ausalt suhtlema. Kui suhtlemisega on probleeme või see hakkab suhtest kaduma, siis saab peagi ka suhe otsa.

5. Petmise pärast. Mõned paarid suudavad ka pärast petmist suhtega jätkata, kuid tavaliselt mõjub petmine suhtele hukatuslikult ja viib ka kaua koos olnud paare lahku.

6. Kompromisside vältimise tõttu. Üks Redditi kasutaja kirjutas: «Te võite suhelda nii palju, kui tahate, aga suhtlemine ei oma mingit tähtsust, kui te ei suuda jõuda kompromissile.»

7. Teil pole piisavalt ühiseid huvisid. Kui teil pole ühtegi ühist huvi või kui te ei leia ühiseid jututeemasid, siis tõenäoliselt taipate peagi, et pole mõtet koos edasi minna.

8. Kui midagi tõsist juhtub ja suhe pole enam endine. Üks mees, kes oli oma naisega koos 18 aastat, kirjutas, et nende suhtele pani lõpu see, kui mitu elumuutvat asja sattus ühele aastale: nad mõlemad kaotasid oma vanemad, nad kolisid uude majja, kus oli remont alles pooleli ja naine läks uuesti kooli õppima. «Kõik need asjad kokku olid kui täiuslik torm ja kõik lihtsalt kukkus kokku,» lõpetas mees oma kirjutise.

9. Kui üks partneritest on segaduses. Suhte võib lõpetada näiteks see, kui üks partneritest armastab alkoholiga liialdada, on depressioonis või on tema elus midagi muud toimumas, mis ajab teda segadusse. Ideaalis peaks partner sellisel ajal teisele toeks olema, aga kui sinu tuge ei taheta ja probleemi ei tunnistata, siis pole midagi teha.

10. Kui teineteisega ei käituta hästi. Väga oluline asi: partneri vastu tuleb olla hea ja lahke. Sa ju tahad, et tema sinu vastu samuti hea oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles