Miks me näeme õudusunenägusid?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled unes näinud, et hilined tähtsale koosolekule? Või et su maja põleb? Või seisad suure saali ees ja oled täiesti alasti? Ärgates tead, et tegemist oli vaid unenäoga, kuid terve päeva võib sind jälitada veider tunne, mis sellest unest jäi. Miks me näeme hirmutavaid või lausa õudseid unenägusid?

Värske uurimuse järgi võib väita, et hirmutavad unenäod viitavad sellele, et sa oled loominguline inimene. Teadlased viisid läbi eksperimendi, millest selgus, et inimesed, kes näevad sageli õudseid unenägusid, sooritavad loomingulisi teste paremini, mis viitab sellele, et neil on hea fantaasia, kirjutab Glamour.

Uurimuse juht Michelle Carr sõnas, et kuigi õudusunenäod on hirmutavad – eriti kui neid sageli näha – võivad need viidata, et inimene on loominguline ja tal on suur empaatiavõime. 

Teadlased on kindlaks teinud ka selle, et mõned inimesed näevad õudusunenägusid rohkem kui teised, aga see, mida sa päeva jooksul teed või milliseid mõtteid mõtled, võib oluliselt mõjutada seda, mida sa unes näed. Seega saab oma unenägusid mõjutada ja halvad unenäod heaks muuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles