Toidud, mida ei tohiks süüa enne trenni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelised köögiviljad on küll supertoidud, kuid ei sobi söögiks vahetult enne trenni.
Rohelised köögiviljad on küll supertoidud, kuid ei sobi söögiks vahetult enne trenni. Foto: Vida Press

Kui enne trenni on kere hele, siis tasub süüa näiteks banaani, mis ei tee seedimist raskeks ja annab palju energiat. Paljud teised toidud pole aga sel ajal soovitavad ja võivad treeningu ära rikkuda. 

Müsli- ja valgubatoonid

Valgubatoonide valik on läinud väga suureks, aga mitte kõik ei ole kuld, mis hiilgab. Suur osa neist isuäratavatest batoonidest sisaldavad väga palju suhkrut, mis võib trenni ajal põhjustada järsku energialangust. Kui muud ei jää üle või sulle väga meeldivad valgubatoonid, siis jälgi kindlasti, et valkude ja suhkru osakaal oleks enam-vähem üks ühele. Kõige paremad on need, kus suhkru ja magusainete osakaal on viidud miinimumini. Üldiselt on valgubatoon hea vahepala pigem pärast treeningut, õpetab Pure Wow.

Rohelised lehtköögiviljad

Spinat, brokoli ja lehtkapsas on küll suurepärased viljad, mis peaks kuuluma kõigi toidulauale, kuid ka nende söömiseks on mõni parem aeg kui enne trenni. Need kiudainerikkad toidud võivad põhjustada kõhugaase ja puhitusi, mis pole ehk parim kooslus neile, kes võtavad osa rühmatreeningutest. 

Avokaado

Üllatuslikult pole ka selline supervili nagu avokaado kõige parem treeningueelne suupiste. Kuna kehal kulub avokaado (ja ka oliiviõli või pähklite) seedimiseks kaua aega, võib see põhjustada trenni ajal kõhuvalu. Tervislike rasvade osakaalu toidus võiksid tõsta pigem pärast trenni.

Vürtsikad toidud

Vürtsikad aasiapärased söögid või ka kõik teised tugevamaitselised toidud on raskesti seeditavad ja võivad trenni ajal põhjustada kõrvetisi või seedehäireid. Sa ju ei soovi, et peaksid keset treeningut saalist välja tormama, et tualetti jõuda?

Frititud toidud

Võrreldes eelnevatega pole see ilmselt üllatus, et väga rasvased ja soolased toidud mõjuvad organismile kurnavalt ja põhjustavad suurt joogijanu, mis ei ole enne trenni sugugi hea kombinatsioon. 

Spordijook

Küllap oled näinud müügil vitamiine ja elektrolüüte sisaldavad värvilisi jooke, mille peal ilutsevad kirjad «sport» ja «fitness». Enne kui ostad, loe lähemalt, mis peitub ahvatleva pakendi taga, sest väga paljud sellised joogid sisaldavad nii palju suhkrut, et see rikub kõik hea ära ja ei tee rüüpe kaalulangetaja jaoks kasulikuks. Kui sa just ei treeni intensiivselt üle tunni aja järjest, siis joo tavalist vett.

Mitte midagi

Trenni ei tohiks ka teha suure näljaga. Enamasti pigistavad selle koha pealt silma kinni need, kes ärkavad vara ja söövad hommikusööki pärast trenni. Tegelikult tasub ka neil süüa kas või tükike puuvilja, et mitte teha trenni päris tühja kõhuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles