Mart Noorma: laste unistusi peaks suunama

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu ülikooli loodus- ja tehnoloogiateaduskonna õppeprodekaan Mart Noorma (37), kes juhendab muu seas ka noori kosmosehuvilisi, ütles ajakirjale Pere ja Kodu, et lastele ei peaks oma unistusi peale suruma, kuid neile peaks rääkima erinevatest variantidest ning pakkuma võimalusi tegelda eri asjadega.

Saab ju elus teha vaid seda, mida meie võimete komplekt lubab ning mida rohkem ennast arendada, seda suurem on võimalus õigel hetkel neid võimeid kasutada. «Seda suurem on võimalus, et lapsepõlveunistused saavad tegelikeks eesmärkideks, mis annavad elule sisu ja mõtte,» selgitas ta.

Kuigi näiteks 9. klassi laps ei mõtle veel, millega tulevikus tegelda, võiks Noorma sõnul gümnaasiumi minna juba sihipäraselt. «Mitte nii, et hävitame lapsepõlve ja anname noortele kogu aeg piitsa. Ei! Me peaksime tekitama lapses juba varakult tunde: tahan teha elus midagi olulist,» selgitas ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles