Üheksa hämmastavat juuksefakti

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Portaalis AllWomensTalk on nimekiri üheksast huvipakkuvast juustega seotud faktist, mida sa tõenäoliselt veel ei teadnud.

  1. Blondidel on rohkem juukseid. Alati ei pruugi nii tunduda, aga loomulikult blondidel inimestel on rohkem juuksekarvu – 120 000-140 000 karva. Brünettidel on keskmiselt 100 000 karva ning punapeadel 80 000-90 000 juuksekarva.
  2. Me kaotame juukseid iga päev. Keskmiselt kaotame me iga päev 50-100 juuksekarva ning kuigi lühikeste juustega inimesed ei pruugi seda märgata, võib patsikummi küljest karvu noppiv inimene olla ehk murelik. Ei tasu, see on täiesti normaalne!
  3. Juuksed kasvavad suvel kiiremini. Hea uudis – järgmistel kuudel kasvavad meie kõigi juuksed kiiremini!
  4. Juuksed on märjana pikemad. Kui sa oled kunagi püüdnud ise endale tukka lõigata ning ebaõnnestunud, siis siin on selgitus – juuksed imavad niiskust ning venivad märjana pikemaks. Nii võivad need olla suisa 30 protsenti pikemad kui kuivas olekus.
  5. Juukseid ei saa kuidagi tihedamaks muuta. Juuksekarvade tihedus on geneetiline, mis tähendab, et pole olemas ühtki juuksetoodet, mis aitaks kaasa lokkide lopsakusele.
  6. Juuksekarv on ääretult tugev. Et juuksekarv murduks, tuleks sellele rakendada 60kilogrammist jõudu.
  7. Juuksevärviga seotud ebausk. Minevikus oli punapeadel päris raske – kuigi mõnedes kultuurides olid seda värvi kiharad suureks auks, peeti teistes ühiskondades punapäid halva õnne toojateks.
  8. Juuksestiili määrab folliikul. Folliikulist oleneb, kas su juuksed on sirged, lokkis või säravad. Folliikuleid on kolme tüüpi – lamedad, ovaalsed või ümmargused. Viimast sorti folliikulitest kasvavad juuksekarvad, mis on täiesti sirged ning säravad ka kõige rohkem.
  9. Meeste juuksed on tihedamad kui naiste omad. Samuti on teadlased jõudnud järeldusele, et meeste karvad ka kasvavad kiiremini kui naiste omad.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles