Üheksa kõige tüütumat asja, mida vallalisele inimesele öelda

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Vallaline olemise juures on üks hea asi – kõik on huviga valmis sinuga suhtejuttu ajama, sest tõenäoliselt on sul palju lõbusaid lugusid rääkida, mis on põnevamad kui «käisin mehega nädalavahetusel maal, kaevasime peenraid».

Kehv on aga see, et teinekord tahavad tuttavad ja sõbrad rääkida sinu suhtestaatusest ka siis, kui sa ise üldse vastavas tujus pole, kirjutab Chiara Atik väljaandes The Date Report. Ja su tuttavatel on arvamused. Ja küsimused. Ja hinnangud. Ning mida kauem sa vallaline oled, seda rohkem sarnased ja tüütud need küsimused sulle tunduvad.

  1. «Kas sa käid kellegagi? Miks mitte?» Sellele on lõbus vastata peegeldades: «Miks sina suhtes oled?» - «Sest ma olen armunud!» - «Nojah, mina pole.» Jutu lõpp!
  2. «Oled sa proovinud online-tutvumist?» Oo, mis uus asi see küll on, millest sa räägid?
  3. «See juhtub, kui ootad seda vähim!» Probleem on aga selles, et kui sa oled vallaline ja hoiad silmad-kõrvad lahti, siis sa ju tegelikult alati natuke nagu ootad, et see juhtuks.
  4. «Issand, kas ma võin sulle ise kaaslase otsida! Ma olen nii hea kosjamoor!» Tegelikult kasutavad suhtes sõbrad sind lihtsalt võimalusena, et kogeda ise erutavat flirti, kui nad sulle baaris kaaslast püüavad leida. Nad ei arvesta, et tegelikult otsid sa kedagi sobivat pikemaks ajaks, mitte ainult justkui sobivat kutti üheks õhtuks.
  5. «Sa pead ise rohkem avatud olema.» Mismoodi täpselt? Seisma rahvarohkes kohas, ajama käed laiali ja hüüdma: «Juhuuuu, ma olen vallaline!»
  6. «Miks sa ei liitu mõne seltskonnaga?» On tavapärane eksiarvamus, et sa oled vallaline, kuna sul pole piisavalt hobisid.
  7. «Sa pead lihtsalt …» Flirtima. Silma vaatama. Väljas käima. Kandma eredamaid värve. Tagasi tõmbama. Rohkem rääkima. Vähem rääkima. Riietuma litsakamalt. Rohkem täiskasvanulikult käituma. Rohkem inimesi kohtama. Oma kassist mitte rääkima. Habeme maha ajama. Rohkem jooma. Vähem jooma. Ise esimese sammu tegema. Mitte liiga pealetükkiv olema. Mitte nii meeleheitel näima. Sirgemalt seisma. Juukseid lõikama. Juukseid kasvatama. Vähem valima. Rohkem valima. Muutma oma profiilipilti. Üldse muutma oma profiili. Olema enesekindlam. Kolima. Oma elu korda saama. Mitte pingutama. Muutma selle prioriteediks.

    Mingil põhjusel on inimesed väga ausad, mis nad arvavad sul viga olevat, kui kontekstiks on deitimine.

  8. «Parem on olla vallaline, kui olla halvas suhtes.» Nojah, aga … parim on olla õiges suhtes, kas pole?
  9. «Wow, ma olen nii õnnelik, et ei ole enam vallaline.» Suurepärane. Ma olen su hea õnne üle ülirõõmus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles