Rekordarv noori täiskasvanuid elab endiselt vanematega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs viidi hiljuti läbi uurimus, mis näitas, et praegusel ajal elab rohkem noori täiskasvanuid endiselt oma vanemate juures kui kunagi varem.

Business Insider vahendab, et kui 2005. aastal elas vaid 13 protsenti 24-34-aastastest noortest vanemate juures, siis 2014. aastal oli neid noori juba 21,4 protsenti. Alates 2005. aastast on kodus elavate noorte hulk ainult kasvanud.

USA linnadest oli kodus elavate noorte hulk kõige suurem Texase osariigis asuvas El Paso linnas, kus 34 protsenti noortest elas vanemate juures. El Pasole järgnesid Miami ja Fort Lauderdale (33,4 protsenti), New York ja New Jersey põhjaosa (30 protsenti noortest), Philadelphia (27,1 protsenti) ja Detroit (26,1 protsenti). 

Ekspertide hinnangul elab niivõrd palju noori endiselt vanemate juures sellepärast, et üürihinnad on USAs viimase kümne aasta jooksul tõusnud kolm protsenti, kuigi sissetulekud on tõusnud vaid kaks protsenti.

Ennustatakse, et üürihinnad võivad järgneva 12 kuu jooksul veel kasvada kolme protsendi võrra, seega nende noorte jaoks, kel pole suur sissetulek, on kodus elamine majanduslikult parim valik. Kodus elades saavad noored jätkata oma õpinguid, säästa raha oma kodu üürimiseks või ostmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles