Segamini magamistuba võib une kvaliteeti halvendada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Magamistuba peaks olema koht, kus saab lõõgastuda, end hästi tunda ja argimured unustada. Samuti on tähtis, et saaksid magamistoas hästi magada.

Uuringud on näidanud, et unekvaliteeti parandab näiteks treening, mis väsitab keha ära, ja ka alasti magamine. Kuid teadlased on leidnud, et tähtis on seegi, milline su magamistuba välja näeb. Täpsemalt: magamistuba peaks olema korras, kirjutab Good Housekeeping.

New Yorgis asuva St Lawrence'i ülikooli teadlased tegid uuringu, millest paljastus, et segamini magamistuba võib une kvaliteeti halvendada ja ärevust suurendada. Uuring näitas, et kui magamistoas on palju ebavajalikke asju ja põrandal valitseb segadus, kulub inimesel uinumiseks kauem aega. Samuti väheneb tõenäosus, et inimene teeb oma toa järgmisel päeval korda. Seega võib öelda, et see on üks õel ja väsitav nõiaring.

Kui oled pikemat aega oma magamistoa koristamist edasi lükanud, siis võta end täna kokku ja tee tuba korda. Tänu sellele oled homme paremini puhanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles