Tinderi hoiatav statistika: kolmandik kasutajaid ei hooli suguhaigustest

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tundub, et kohtingurakenduse Tinder kasutajad ei pea oma seksuaaltervist sugugi prioriteediks, selgub Pharmicia tehtud uuringust. Uurimus paljastas, et üks kasutaja kolmest pole kordagi külastanud seksuaaltervise kliinikut.

Palju murettekitavam on aga tõsiasi, et 26 protsenti on varem suguhaigust põdenud, 34 protsenti ei tea, kas on põdenud ning 40 protsenti kinnitas end terve olevat. Need, kes oma tervise olukorda ei tea, selgitasidki, et pole lihtsalt kunagi suguhaigustearstil käinud.

Kui inimestelt uuriti, mis neid siis tagasi hoiab, toodi põhjuseks hirm, et ehk leiab arst neil midagi viga olevat. Ka mainiti, et sümptomid puuduvad, seega pole viitsitud arsti juurde minna.

Samas küsiti brittidelt ka, milliste sümptomite suhtes peaksid nad silmad lahti hoidma ning 61 protsenti tunnistas, et neil pole aimugi, vahendab Female First. Muret tekitab ka üheöösuhete statistika – 38 protsenti harrastab üheöösuhteid igal kuul – ning 72 protsenti (!) ei olnud kasutanud kondoomi või muid kaitsevahendeid Tinderi kaudu leitud tutvustega voodisse jõudes. 11 protsenti tunnistas lausa, et nad ei kasuta mitte iialgi kondoomi.

Kui inimestelt uuriti, mis neid siis tagasi hoiab, toodi põhjuseks hirm, et ehk leiab arst neil midagi viga olevat.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles