Seitse kindlat märki, et su keha vajab rohkem vedelikku

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Väga paljud inimesed ei tarbi päeva jooksul piisavalt vett ja nad pole sellest ise teadlikudki. Millised märgid aga viitavad sellele, et su keha vajaks kindlasti rohkem vedelikku?

Isegi, kui sul pole janu, siis tasuks järgmisi märke tähele panna, soovitab Glamour.

1. Sa oled näljasem kui tavaliselt

Vahel ajab keha nälja- ja janutunde segi. Kui sa sõid viimati rohkem kui kolm tundi tagasi, siis on võimalik, et sa oled päriselt näljane, aga kui sa pole kindel, joo klaas vett ja pane tähele, kuidas keha sellele reageerib. 

2. Sa oled ebatavaliselt väsinud

Kui kehas on vedelikupuudus, siis ei saa keha normaalselt funktsioneerida. Selle tulemusel hakkab energiavaru kahanema ja sa võid tunda nõrkust. Ekspertide hinnangul võib vedelikupuudus tekitada kehas sarnase tunde nagu pohmell.

3. Sul on raske kaalu kaotada

Vesi aitab lõhkuda rasvu ja põletada kilokaloreid. Kui sa ei joo piisavalt vett, siis on sul ka keeruline lisakilodest vabaneda.

4. Su uriin on tumedam

Kui kehas on piisavalt vedelikku, siis on uriin heledamat värvi. Tumekollane või oranžikas uriin viitab sellele, et peaksid rohkem vett jooma.

5. Sa ei käi kuigi tihti tualetis

Vedelikupuudusele viitab seegi, kui sa ei käi kuigi sageli urineerimas. See on ka loogiline: kui midagi ei lähe sisse, siis ei saa midagi ka välja tulla.

6. Sul on ebameeldiv hingeõhk

Kui sul on vedelikupuudus, võib suu muutuda väga kuivaks ja süljetootmine väheneb. See soodustab bakterite kasvu suus ja võib tekitada ebameeldivat hingeõhku.

7. Sa oled tujukas

Vedelikupuudus võib tekitada ärritust ja keskendumisraskusi, seda isegi siis, kui sul on kerge vedelikupuudus. Kui sa ei joo piisavalt vett, siis võib olla keerulisem oma ülesannetega toime tulla ja päev kulgeb tavapärasest aeglasemalt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles