Treeningkuulide kasutamise juhend naistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tupekuulid.
Tupekuulid. Foto: Vida Press

Sul on kodus vaagnapõhjalihaste treeningkuulid, aga oled unustanud, kuidas nendega treenida? Pole hullu, tuletame sulle meelde!

Ulaka Kaunitari blogis avaldatud kasutusjuhend sobib treenimiseks LELO Luna Beads, LELO Luna Beads Mini, LELO Luna Beads Noir, Je Joue Ami ja Ami+ kuulidega.

Vaagnapõhjalihaste treenimise kasutegurid:

– Treeningkuulid aitavad vaagnapõhjalihaseid ette valmistada sünnituseks, treenitud lihased pakuvad suuremat tuge kasvavale lapsele, vähendavad raseduse viimases faasis võimalikke seljavalusid ja vaagnapõhjalihaste lõtvumist ning sellega kaasnevat uriinipidamatust.

– Pärast sünnitust aitavad tupekuulid kiiresti taastada lihaste elastsuse ja tundlikkuse.

– Tugevamad vaagnapõhjalihased tagavad parema kuseteede kontrolli ning aitavad parandada tupe loomulikku libestust, mis võib muutuda eriti aktuaalseks probleemiks menopausi ajal.

– Treenitud vaagnapõhjalihased muudavad sinu seksuaalelu: tugevamad vaagnapõhjalihased tagavad võimsamad ning kiireminisaavutatavad orgasmid! Ka sinu partner on sulle tänulik – uued stimulatsioonid ning lihaste kokkutõmbed aitavad temal jõuda uskumatute orgasmideni.

– Kuna vaagnapõhjalihastele toetuvad kõik vaagnapõhjaorganid, aitavad treenitud lihased vähendada ka emaka väljalangemise riski.

Vaagnapõhjalihaste treeningkuulide komplektid lubavad treenida vaagnapõhjalihaseid sulle sobivas tempos sõltumata vanusest ja füüsilisest seisundist.

Lelo Luna Beads

Neid on lihtne ja mugav kasutada. Neid võib algselt kanda kodus igapäevaseid toimetusi tehes, hiljem, kui lihased on treeninguga harjunud, võib nendega minna ka jalutama, ujuma, kohtingule või tantsima. Kuulid on ehitatud nii, et nende sees olevad raskused valmistavad liikudes õrna stimulatsiooni, mis pakub naisele mõnu ja ühtlasi ergutab lihaseid vaheldumisi kokku tõmbuma ja puhkama.

Kasuta tootega alati kvaliteetset vee baasil libestit, mis ei sisalda glütseriini (Lelo libesti, Viamax Water Glide). Pärast iga kasutamist pese kuulid sooja vee ja seebiga ning kasuta puhastusvahendit bakterite hävitamiseks.

Ükskõik, milline komplekt sul on, alusta treeningut alati kõige kergemast ja/või kõige suurema läbimõõduga kuulist, mida on lihastel kõige kergem kinni hoida.

Lelo kuulid on erineva raskusega, treeningu esimene aste seisneb kergeima kuuli kandmises, teisel tasemel kasuta raskuse poolest järgmist kuuli, edaspidi võid kaks kuuli ühendada silikoonribaga ja kanda neid korraga. Oluline on, et raskus kasvaks iga tasemega.

Je Joue Ami

Je Joue Ami+ treeningkuul on mõeldud neile, kel on juba tugevad lihased ja kes soovivad täiendavat treeningut, treenimise alustamiseks sobivad LELO kuulid või Ami 3-osaline komplekt.

Esimesel nädalal kanna kuule kodustes tingimustes. Tee treeningkuul libestiga kokku ja aseta tuppe (jäta kuul tupeavausest umbes nii kaugele, kui jätad tampooni). Esimesel päeval kanna treeningkuuli 10-15 minutit, pikendades igal järgneval päeval kandmisaega 10 minuti kaupa. Kui oled veendunud, et kuulid püsivad sees ja lihased on treeninguga harjunud, võid kuule kanda igal pool ja igal ajal, jättes need endale sisse tundideks. Tavaliselt läheb aega 8-12 nädalat, et lihased taas toonusesse saada. Mingit imenippi nende kasutamiseks ei ole, lihtsalt kanna ja naudi kas igapäevaselt või vähemalt 3-4 korda nädalas. Selleks, et treeningut intensiivsemaks muuta, soovitame kuule kandes teha lisaks Kegeli harjutusi.

Treening 1: alg- ja kesktase

Lõdvestu selili. Sisesta treeningkuul. Pigista oma vaagnapõhjalihaseid 5 sekundit ümber treeningvahendi ning seejärel lõdvestu viieks sekundiks. Korda tegevust 10 korda. Tee minutine paus. Korda eelmist tsüklit. Tee 2-minutiline paus. Kui tundub, et harjutused on muutunud liiga lihtsaks, tee 10 asemel 15.

Treening 2: edasijõudnutele

Istu voodi või tooli äärele ja libista kuulike sisse. Pingulda oma vaagnapõhjalihaseid ning ürita nöörist õrnalt treeningvahendit välja tõmmata viie sekundi vältel. Lõdvestu viieks sekundiks ning korda tsüklit 10 korda. Anna iseendale üks üheminutiline paus enne, kui uuesti tsüklit kordad. Järgmiseks võta kaheminutiline paus. Ning siis tee viimane tsükkel. Kui teed seda igapäevaselt ning tunned, et treening on liiga lihtne, tõsta 10 korra asemel tsükkel 15 peale.

Nauditavat treeningut!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles