Noored naised räägivad avameelselt kapist välja tulemisest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vanemate või sõpradega oma seksuaalsusest rääkimine võib tekitada palju ebamugavust ja kindlasti jääb selline vestlus pikaks ajaks meelde. Cosmopolitan palus noortel naistel rääkida, kuidas on nemad kapist välja tulnud.

1. «Minu terapeut ja paar lähedast sõpra teavad, et ma olen biseksuaal. Esimest korda rääkisin sellest oma transseksuaalist sõbrale. Veidi aega enne seda oli tema mulle oma seksuaalsusest rääkinud, seega ma teadsin, et ta ei mõista mind hukka. Ma lihtsalt ütlesin talle: «Ma olen vist armunud kellessegi, kes pole meessoost. Ma ei tea, mida teha.» Ma värisesin ja mul oli raske tunnistada, et ma pole hetero, kuid ta toetas mind väga.» Zara, 17.

2. «Tunnistasin oma vanematele tõde, kuid sellega mu ülestunnistused ka piirdusid. Ma olen suhtes oma sõbrannaga ja me pole kunagi varjanud seda, et oleme koos. Kõik teavad niigi. Me ei pea seda varjama, sest õnneks elame üsna tolerantses linnas.» Julia, 17.

3. «Ma istusin ühel õhtul parima sõbra juures keldris ja ma ei tahtnud lahkuda, sest ma pidin talle sellest rääkima, aga ma ei teadnud, kuidas alustada. Ma selgitasin, et tahan talle midagi öelda, kuid ei tahtnud, et see midagi meie vahel muudaks. Ta ütles, et miski ei saaks meie sõprust rikkuda, aga ma olin siiski väga hirmul, seega võtsin oma telefoni välja ja rääkimise asemel saatsin talle sõnumi: «Mulle meeldivad poisid ja tüdrukud». Ta kallistas mind ja kinnitas, et meie sõprust see ei muuda. Ülejäänud õhtu nutsin nagu väike tita.» Kate, 21.

4. «Ma tegin seda kogemata meili teel, mille saatsin oma kasuemale. Ta küsis, kas ma tahaksin temaga rääkida mehest, kes mu südame murdis ja ma vastasin: «Ei, ta oli lahe naine, me lihtsalt ei sobinud». Tal oli hea meel ja see ei tulnud talle üllatusena.» Haley, 22.

5. «Eelmisel aastal hakkasin oma lähimatele sõpradele oma seksuaalsust tunnistama ja nüüdseks teavad vist koolis juba kõik, kuidas asjad on. Esimest korda rääkisin sellest ühele oma vanimale sõbrale siis, kui olin 20. Kirjutasin talle kirja ja kleepisin selle tema uksele. Ta oli väga toetav ja ütles, et kahtlustas seda juba keskkoolis. Mu vanemad said sellest teada pereteraapias. Praegu on nende suhtumine selline, et kui nemad ei küsi midagi, siis mina ei räägi neile ka midagi.» Katharine, 21.

6. «Teesklesime parima sõbrannaga, et oleme paar. Tahtsime teiste sõprade üle lihtsalt nalja teha. Hiljem kõndisime koos kodu poole ja ma tunnistasin talle, et mulle meeldivad naised. Mu lähimad sõbrad, mõned õpetajad, ema ja paar tuttavat teavad seda ning neil pole selle vastu midagi.» Kelli, 17.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

7. «Esimest korda tunnistasin seda oma parimale sõbrale, kes on gei. Enamik mu sõpradest ja vanemad teavad nüüd seda.» Hannah, 18.

8. «Ma tegin palju nalja selle üle, et olen biseksuaal, aga esimest korda mõistsin seda vist siis, kui muutsin Tinderis oma eelistusi ja kui suudlesin esimest korda naisega.» Meg, 16.

9. «Ma olen biseksuaal ja ma ei varja seda kellegi eest, ent tavaliselt arvatakse, et ma olen hetero, sest ma näen «naiselik» välja. Sõpradega olen alati aus olnud, aga vanematele ütlesin seda alles siis, kui olin naisega suhtes.» Gigi, 22.

10. «Olin tüdrukuga salaja suhtes enne, kui keegi mu seksuaalsusest teada sai. Muutsin sotsiaalmeedias oma suhtestaatust ja siis hakkasid pereliikmed ning sõbrad mulle helistama. Nädala jooksul tunnistasin tõde oma sõpradele, vanematele ja lähimatele pereliikmetele.» Amber, 21. 

11. «Ma pole kunagi «kapist välja tulnud», sest mulle ei meeldi mõte, et LGBTQ inimesed peaksid oma seksuaalsuse kohta avalikke ülestunnistusi tegema. Ma pole oma tõelist mina kunagi varjanud või eitanud, ma lihtsalt ei usu kapist välja tulekusse. Ma lihtsalt olin teise naisega suhtes ja oligi kõik.» Livia, 20.

12. «Kõigepealt rääkisin seda oma emale ja õele. Olime koos väljas söömas ja ma tahtsin juba ammu neile tunnistada, et olen biseksuaal. Ma olin väga närvis, aga mu ema ja õde olid hästi rahulikud ning ei teinud sellest suurt numbrit. Mu ema rääkis, et ta oli hiljuti seksuaalsusest üht raamatut lugenud ja ma tundsin kergendust, et see teema ei ajanud teda endast välja. Umbes aasta hiljem tunnistasin seda kõigile ja kirjutasin sellest Facebookis. See võib tunduda veidrana, aga ma ei tahtnud seda, et ma peaks igale inimesele ükshaaval asja selgitama.» Mimi, 17. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles