Uuring: iga kolmas teab salaja partneri paroole

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Voucher Codes Pro viis läbi uuringu, millest selgus, et üks britt kolmest teab oma partneri paroole, ilma, et nende partner asjast teadlik oleks. Nad on kasutanud ka võimalust, et kallima sotsiaalmeediakontodele sisse logida ja natuke nuhkida.

Female First vahendab uuringut, milles brittidelt küsiti, kas nad oleksid nõus oma partnerile näitama sotsiaalmeedias saadud kirju ja sõnumeid. Umbes pooled vastanutest (51 protsenti) ütlesid, et neil pole saladusi ja lubaksid rõõmuga kallima oma postkasti kirju lugema. Siit tekib küsimus: kui saladusi pole, miks inimesed üldse tunnevad vajadust nuhkimas käia?

Ainult 21 protsenti vastanutest tõdes, et on parooli teadlikult oma kallimaga jaganud, samas 34 protsenti paljastas, et teavad parooli, kuid partneril pole sellest aimugi. Kuidas sel juhul parool saadi? Mõned arvasid salasõna ära, teised vaatasid salamisi, kui partner sisse logis ning jätsid tähekombinatsiooni meelde ning 4 protsenti küsis infot kallima sõpradelt.

Kui nuhkija partneri kontole siseneb, siis enamik neist siirdub sõnumeid lugema, seejärel vaadatakse pilte, e-kirju, brauseriajalugu ja pangaväljavõtteid. Inimesed, kes on nuhkimisega vahele jäänud, on üldiselt selle uuringu põhjal oma õppetunni kätte saanud ning enam nuhkima ei lähe. Kuid 39 protsenti tunnistas, et on ka pärast seda kontodel piilumas käinud – kuigi pole sealt midagi inkrimineerivat leidnud.

Vasta ka küsitlusele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles