Toitaine, mis mõjub kehale hästi ja aitab paremini magada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Palju on räägitud ja kirjutatud sellest, mida tasuks süüa, et enesetunne oleks hea. Edinburghi ülikooli teadlased viisid läbi uurimuse, millest selgus aga see, mida tuleks süüa selleks, et paremini magada.

Nimelt leidsid teadlased, et magneesium on kehale palju vajalikum toitaine, kui siiani on arvatud. Magneesiumit leidub muuseas lehtköögiviljades, tumedas šokolaadis, avokaados ja pähklites. Kuigi ka varem on leitud, et magneesium on kehale kasulik, tõestasid Edinburghi ülikooli teadlased, et magneesium mõjub hästi keha sisemisele kellale, kirjutab Brit.co.

Ööpäevane rütm on see, tänu millele keharakud teavad, millal on aeg üles ärgata ja millal magama minna. Magneesium aitab rakkudel seda aega paremini kontrollida ja tänu sellele funktsioneerib keha nii, nagu ta peab.

Magneesium on hea ka ainevahetusele ja aitab kehal energiat kulutada, mille tulemusel võib olla kergem kaalust alla võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles