Eesti püsimeikar Julia Saar saavutas Rotterdami maailmameistrivõistlustel kolmanda koha

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esteetika Ilukooli koolitaja ja püsimeikar Julia Saar
Esteetika Ilukooli koolitaja ja püsimeikar Julia Saar Foto: Erakogu

Eesti iluloojad näitasid taas maailma tasemel oma headust, kui Esteetika Ilukooli koolitaja ja püsimeikar Julia Saar võitis 20. aprillil Hollandis Rotterdamis toimunud rahvusvahelisel võistlusel Worldwide Eyebrow Festival püsimeigi ühes nominatsioonis kolmanda koha. 

Sellisel suurel võistlusel käis Julia esimest korda. Võistluse tase oli üsna kõrge, sinna valiti vaid 15 võistlejat ühte nominatsiooni, kusjuures püsimeigis oli neid kaks: «Platinum eyebrows», mis oli neile, kes võistlesid esmakordselt ja kus lõi kaasa ka Julia, ning «Oscar eyebrows»,  kus võistlesid need,  kes olid varasemalt võistelnud ja esimese kolme sekka tulnud. Seal osales Julia kolleeg Jekaterina Leonova, kes saavutas samuti kolmanda koha, nii et koos toodi Eestisse kaks kolmandat kohta.

Foto: erakogu
Foto: erakogu Foto: Erakogu

Jaanuaris sai esitada avalduse, kus kandidaat pidi saatma ka oma töödest pilte ja siis nende avalduste hulgast valiti välja 15 parimat kes said võistelda. «Juba nende 15 hulka saamine oli suur au,» ütleb eestlanna. Võistlejaid oli kohale tulnud üle kogu maailma, sealhulgas Brasiilast, Hiinast, Singapurist, Leedust, Venemaalt, Kasahstanist ja mujalt.

«Iluvõistlustest olen ka varem osa võtnud, aga mitte püsimeigi omadest — olen võistelnud jumestajana  ja juuksuritöödes, aga see oli ammu, kuigi ka siis olen tulnud esimese kolme hulka. Püsimeigis olid need mulle esimesed võistlused ja ise olin ka natuke hirmul, et kohe maailmameistrivõistlused» tunnistab Julia. «Osaleda ei olnud raske, pabistasin pigem paar päeva enne võistlusi, võistluste päeval aga olin kuidagi väga rahulik, ja suutsin end viia sellisele meelestatusele, nagu teeks tööd lihtsalt kliendiga.»

Foto: erakogu
Foto: erakogu Foto: Erakogu

Võidukas püsimeikar ütleb, et pidas oluliseks kogemuse saamist ega lootnud mingit auhinnalist kohta saada. Seda suurem oli üllatus, kui tema nimi kolmanda koha võitjana maha hõigati. «Eks ma sisimas ikka mõtlesin, et oleks lahe, kui mingi koha saavutaks, aga kolmas koht tuli minu jaoks väga suure üllatusena, alles mitu päeva hiljem jõudis kohale,» jutustab Julia.

Palju erinevaid koolitusi läbinud Julia Saar alustas püsimeikari karjääri enam kui seitsme aasta eest ja on sest ajast saati ennast pidevalt täiendanud, sealhulgas ka näiteks koolitustel Venemaal, Hiinas, Hollandis, Itaalias ja Saksamaal. Ka pärast Rotterdami võistlusi läbis ta seal kolmepäevase täiendkoolituse erinevatelt maailma tipp-püsimeikaritelt.

Julia Saar kavatseb osaleda ka järgmistel võistlustel, mis toimuvad septembris Venemaal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles