Maitsev nipp, kuidas kaerahelbepudrule valke lisada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Nagu me teame, tasub hommikul süüa rohkem valke, et kõht püsiks pikemalt täis ja annaks päevaks palju energiat. Munadele ja smuutile tahaks aga vaheldust ja selleks sobib suurepäraselt kaerahelbepuder, mis ei pea olema valguvaene.

Kodukokk ja tuntud kaalulangetaja Andy Mitchell soovitab selleks lisada pudrule vahustatud munavalget. Nii jääb puder ka mõnusalt kohev ja kreemjas, isegi kui sinna ei lisata taluvõid. 

Kaerahelbepuder munavalgega

Kogus: ühele

Kilokaloreid ühes portsjonis: 218

Rasva: 3 g

Kiudaineid: 4 g

Suhkruid: 2 g

Valke: 19 g

Vaja läheb:

  • 45 g kaerahelbeid
  • 4 kahvliga lahti klopitud ja vahutavat munavalget
  • ½ tl vaniljeekstrakti

Vala väikesesse keedupotti 235 ml vett ja sega sisse kaerahelbed. Aja puder tasasel tulel keema ja keera kuumust vähemaks. Sega aeg-ajalt putru ja kui helbed on enamiku veest endasse imanud, aga ei ole veel üksteise külge kinni kleepunud, vala sisse munavalged samal ajal kahvli või vispliga jõuliselt vahustades. Keeda veel umbes kolm minutit, kuni puder on kreemjas ja kohev. Lõpuks sega sisse vaniljeekstrakt ja tõsta puder tulelt. Enne serveerimist lase sel kaane all 3-5 minutit jahtuda. Serveerimisel võid pudrule maitseks lisada näiteks tükeldatud puuvilju, marju, pähkleid või ka pähklivõid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles