Sooda üllatavaid kasutusnippe

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sooda.
Sooda. Foto: SCANPIX

Söögisooda ehk naatriumvesinikkarbonaat pole kõige peenem ja trendikam toiduaine su köögikapis, kuid see-eest on see tubli tööhobune, millel on lõputult kasutusvõimalusi.

Kas teadsid, et söögisoodaga või pesta puu- ja köögivilju? Lisa vette mõni teelusikatäis söögisoodat ja hõõru saadud seguga viljad puhtaks. Tänu soodale tulevad neilt mullasodi, pestitsiidid ja muu mustus kergemini maha. Loputa viljad hoolikalt puhtaks ja naudi oma krudisevalt puhtaid puuvilju, õpetab Greatist. 

Soodaga saab ravida ka päikesepõletust. Sega leige vee sisse soodat ja kasta sinna päikesest põletatud nahka, et leevendada põletusest tekkinud valu. 

Kasuta soodat antatsiidina. Kui Renniet pole käepärast, aga kõrvetised teevad liiga, siis võid enesetunde leevendamiseks pärast sööki juua klaas vett, kuhu on segatud pool teelusikatäit söögisoodat. See lahendus ei sobi aga neile, eks peavad piirama oma soolatarbimist, sest soodas on naatriumi küllaltki palju. 

Puhasta oma hambaid. Kui hambapasta saab ootamatult otsa, tee paks pasta söögisoodast, millega saab hambad puhtaks.

Hoia köögis söögisoodat ligi tule summutamiseks. Suur kergesti avatav soodapakk võiks olla pliidi lähedal, sest see on ka hea vahend, millega summutada väiksemaid lahtiseid leeke. Kuumenemisel eraldub soodast süsihappegaasi, mis aitab tuld summutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles