Kolm viisi, kuidas mitte lasta virtuaalsel elul suhet rikkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kübermaailm on väga kütkestav ning võib juhtuda, et enne, kui me arugi saame, on see tunginud meie eraellu viisil, mis kahjustab suhteid. Kuidas kaitsta oma päriselusuhteid virtuaalse elu pealetungi eest?

  1. Ela teadlikult hetkes. Kui sul on tunne, et sa oled reaalsusest irdunud, on tõenäoliselt selle otsene põhjus sinu nutiseade. Võib-olla oled sa märkamatult valinud oma partneri asemel kellegi teise, kellele tähelepanu pöörata ning kallimaga suhtlemise asemel saadad talle sõnumeid, räägid hoopis talle oma päevast ja tunnetest? See võtab sult energiat ning viib tähelepanu päriselusuhtelt eemale. Püüa end distsiplineerida – virtuaalilma pidevad staatused ja fotod võivad jätta reaalsusest kõvera mulje. Ela hetkes ning hinda seda, mis on käeulatuses ja sinu ümber.
  2. Kontrolli end. Et oma suhet päästa, muuda oma rutiini. Näita partnerile armastust ning pööra talle tähelepanu. Vali seadme asemel kallim.
  3. Hoia suhte poole. Küberilm võib olla väga kontrolliv ning meie elud märkamatult üle võtta. Muidugi pole mõõdukuses halba, aga panustama peaksid ikkagi suhtele. Planeeri kohting, üllata oma kallimat. Lahus olles kasuta sedasama küberilma, et märku anda: «Mõtlen su peale, oled mulle kallis.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles