Aprill oli Pelgulinna sünnitusmajas poisterikas kuu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kevadine naljakuu paistis Pelgulinna sünnitusmajas silma eelkõige sellega, et kui tavaliselt sünnib poisse ja tüdrukuid enam-vähem võrdselt, siis seekordne aprill oli selgelt poiste poole kaldu.

Kuigi statistika näitab, et poisse tulebki reeglina ilmale tüdrukutest pisut enam, oli aprill Pelgulinna sünnitusmajas tõeliselt poisterohke kuu. Kokku sündis 283 last, neist poisslapsi 167 ja tüdrukutirtse 116. Kaksikuid sündis möödunud kuul kaks paari.

«Pelgulinna sünnitusmajal on väga hea meel kõikide aprillilaste üle, rõõmustab sünnitusosakonna ämmaemand Liis Jõgis. «Naljatlemisi võib aga öelda, et kuna aprill on tuntud kui naljakuu ja poisid on tavaliselt tüdrukutest rohkem krutskeid täis, soosis eelmine kuu enam just poisslaste sündi.»

Möödunud aasta aprillis sündis Pelgulinna sünnitusmajas poisse ja tüdrukuid peaaegu võrdselt – 2015. aasta naljakuul nägi ilmavalgust 146 poissi ja 144 tüdrukuid. Kaksikuid tuli Pelgulinna sünnitusmajas möödunud aasta aprillis ilmale neli paari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles