20 kuulsust, kes ei soovi lapsi saada (3)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cameron Diaz.
Cameron Diaz. Foto: Matt Crossick/Empics Entertainment

Mõned inimesed ei unista sellest, et neil oleks kena maja valge aiaga, kuldne retriiver ja kolm last. Neil on teised ambitsioonid ja lapsevanemaks saamine ei kuulu nende plaanide hulka. 

Toome Marie Claire abiga teieni 20 kuulsust, kes on avalikult tunnistanud, et nad ei soovi lapsi saada.

Renee Zellweger on ühes intervjuus öelnud: «Emakssaamine pole kunagi kuulnud minu ambitsioonide hulka. Ma pole kunagi sellele mõelnud.»

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Marisa Tomei ei usu sellesse, et naise «ülesanne» on lapsi saada. «Ma ei mõista, miks naised peavad emaks saama selleks, et neid võetakse kui terviklikke inimesi,» on Tomei lausunud.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Rachael Ray on kuulsuste erakokk ja kokasaadete juht, kes on väga rahul sellega, et tema peres täidab lapserolli koer. «Ma olen 40-aastane ja ma pean suure osa oma ajast pühendama tööle,» ütles Ray aastaid tagasi antud intervjuus. «Ma tunnen, et mul oleks vaja rohkem vaba aega, et ma saaksin olla lapsele heaks emaks. Praegu ma tunnen, et olen peaaegu hea ema oma koerale. Seega ma ei suuda ette kujutada, et peaksin beebi eest hoolitsema... Minu arvates oleks see ebaaus nii lapse kui ka nende jaoks, kelle heaks ma töötan.»

BuzzFoto
BuzzFoto Foto: Josiah Kamau/Josiah Kamau/BuzzFoto.com

Gloria Steinemi on nimetatud maailma üheks esifeministiks. Steinem on öelnud, et tema arvates ei pea naine lapsi sünnitama selleks, et tema elu oleks täiuslik. «Ma olen ilma lasteta väga õnnelik. Kõik ei peagi ühtemoodi elama,» sõnas Steinem 2011. aastal.

AP
AP Foto: Luiz C. Ribeiro/AP

Jon Hamm ütles 2012. aastal antud intervjuus, et ta oleks «kohutav isa». «Ma vaatan oma sõpru, kel on lapsed, ja imestan, et kuidas nad suudavad üldse jalul seista,» ütles Hamm.

Reuters
Reuters Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS

Kim Cattrall on veidi oma «Seksi ja linna» tegelaskuju Samantha moodi, sest ka tema jaoks on ennekõike tähtis vabadus. «Kui ma olin 5-aastane, siis ma unistasin sellest, et mul oleks sada koera ja sada last,» meenutas Cattrall, kuid ajapikku hakkas see mõte muutuma. «Mõistsin, et tajusin välist survet ja sain aru, et tegelikult pole ma emaduseks valmis. Emaks olemine ei kuulu lihtsalt minu elu juurde.»

Reuters
Reuters Foto: JON BLACKER/REUTERS

Margaret Cho kirjutas 2012. aastal oma blogis ausalt, et ta kardab lapsi saada, sest ta «ei taha kedagi nii palju armastada».

Elevation Photos
Elevation Photos Foto: Hal Horowitz/Elevation Photos/Photoshot

Betty White võiks ilmselt paljude unelmate vanaema olla, kuid White on tunnistanud, et ta pole kunagi kahetsenud otsust lapsi mitte saada. «Ma tean, et kui ma oleksin rasedaks jäänud, siis oleks kogu mu tähelepanu sinna läinud. Aga ma tegin teise valiku ja keskendusin karjäärile ning ma ei usu, et oleksin mõlemaga toime tulnud,» arvas naine.

AFP
AFP Foto: Jesse Grant/AFP

Condoleezza Rice'i põhiaur kulub sellele, et USAd paremaks riigiks muuta, mistõttu pole tal pereelu jaoks väga palju aega. Rice ütles 2010. aastal, et lapsi ta ilmselt ei saa, kuid abielluda võib ta ikkagi. «Ma usun, et kõik asjad lähevad just nii, nagu minema peavad. Oluline on seda aktsepteerida ja hinnata elu, mis sulle on antud,» sõnas ta.

AFP
AFP Foto: AFP / Scanpix

George Clooney on intervjuudes öelnud, et ta on alati teadnud, et isadus pole tema jaoks. «Laste kasvatamine nõuab pühendumist ja peab olema prioriteet number üks. Minu jaoks on prioriteediks mu töö,» ütles Clooney. Samas tuleb tunnistada, et Clooney on varem väitnud, et ta ei abiellu ka enam kunagi, ent 2014. aastal abiellus siiski.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Stevie Nicks on enda jaoks selgeks teinud, et ta ei taha tegeleda lapsega seonduvate asjadega, vaid eelistab pühenduda muusika kirjutamisele.

AP
AP Foto: Bruce Barton/AP

Ellen DeGeneres on tunnistanud, et temast ja abikaasa Portiast saaks ilmselt head vanemad, samas sõnas naine, et ta kardab, et ajaks midagi nässu. «Me armastame oma loomi,» ütles Ellen viidates sellele, et nad on praeguse elukorraldusega rahul.

Reuters
Reuters Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Portia de Rossi on abikaasa Elleniga igati nõus: «Sa pead väga soovima lapsi saada ja kumbki meist ei soovi seda. Seega oleme vaid mina ja Ellen ilma beebideta, aga me oleme parimad sõbrad ja abielu on tõesti väga ilus. Ma pole kunagi varem nii õnnelik olnud kui praegu.»

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Chelsea Handler on arvamusel, et kui lapsevanem tegutseb meelelahutusäris, siis ei saa lapsel kuigi hea lapsepõlv olla. «Ma ei taha kindlasti lapsi saada, ma ei usu, et minust saaks hea ema,» on Handler tunnistanud. «Ma ei taha sünnitada last selleks, et mõni lapsehoidja saaks teda kasvatada. Mul endal pole aga lapse jaoks aega.»

AP
AP Foto: Matt Sayles/AP

Helen Mirren on samuti öelnud, et emaks saamine ei kuulu tema elu juurde. «Kunagi ma arvasin, et see juhtub, ma lausa ootasin seda, aga seda ei juhtunud ja ma ei hoolinud sellest, mida teised mõtlesid...» sõnas näitlejanna.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Oprah Winfrey on samuti öelnud, et pole kunagi mõelnud sellele, et tal võiks lapsed olla. 2007. aastal avas ta omanimelise akadeemia, mis on mõeldud noortele tüdrukutele ning naljatles, et nüüd on tal 152 tütart.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Jennifer Aniston pole kunagi varjanud seda, et tema ei kavatse järgida ühiskonnas naistele kehtestatud «reegleid». Samuti on ta öelnud, et see pole kuigi aus, kui inimesi survestatakse lapsi saama.

Reuters
Reuters Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Sarah Silverman on öelnud, et ta tahab lapsi saada siis, kui see on tõesti miski, mida ta kogu hingest kogeda soovib. Silverman pole kunagi abielus olnud ja alates 2014. aastast on ta suhtes Michael Sheeniga. 

Reuters
Reuters Foto: ADREES LATIF/REUTERS

Dolly Partonil on elus juba niigi palju erinevaid rolle, emaroll lihtsalt ei mahu teiste kõrvale. Parton on rääkinud, et tal on mitu õde-venda, kelle lapsi ta kohtleb samamoodi, nagu ta oleks nende vanaema. «Olen sageli mõelnud, et ju siis pole emaks saamine minu jaoks, seega võin kõigi teiste lapsi kohelda kui enda omi,» on ta öelnud.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Cameron Diaz on üks neist kuulsustest, kes pole kunagi varjanud seda, et ta ei taha lapsi saada. Ta on tunnistanud, et elu ilma lasteta võib ju tunduda lihtsana, kuid see ei tähenda, et otsus lapsi mitte saada oleks tema jaoks olnud lihtne. «Mulle meeldib teiste eest seista, kuid ma pole kunagi tundnud soovi emaks saada,» sõnas Diaz. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles