Uuring: kaunid naised eksitavad meesautojuhte rohkem kui mobiiltelefon

, http://www.accelerista.com/
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui seni on arvatud, et tänaval kõndivad kaunid naised ja nende nägemisest segadusse sattuvad meesautojuhid on naljajutt ja ehk ka naisterahvaste soovmõtlemine, siis on nüüd olemas uuring, mis kinnitab, et jutul on tõepõhi all. Naised on mobiiltelefonidest ohtlikumad eksitajad, kirjutab Accelerista.

Ameerika Ühendriikide kindlustusfirma Allianz analüüsis autojuhtide käitumist olukorras, kus sõitu mõjutavad kõrvalised tegurid ja jõudis ootamatu tulemuseni, et rohkem kui pool meesautojuhtidest ei suuda kaunist naist nähes enam liiklusele keskenduda. Veelgi enam, kaunis naine eksitab mehi rohkem kui mobiiltelefoni kasutamine või karjuvad lapsed tagaistmel.

NAISED EI LASE END KENADEST MEESTEST MÕJUTADA

Uuringus osales 1425 meest ja naist. Uuringust nähtub, kuivõrd kergesti on mehed sõidu ajal vastassugupoole esindajate nägemisest mõjutatud. 50,9% meestest tunnistas, et atraktiivsete naiste nägemine viib nende tähelepanu sõitmiselt kõrvale. Samas nõustus ainult 15,2% naistest, et kenad mehed neile niiviisi mõjuvad.

Tegemist pole küll ainsa tähelepanu kõrvalekaldumise põhjusega, lisaks heidutavad juhte ka helisevad telefonid ja tagaistmel tegutsevad lapsed. Need näivad ehk rohkem tõenäolised ja tõsiseltvõetavamad põhjused, mille kõrval kaunite vastassoo esindajate vahtimine võiks tunduda naljana. Siiski väidab uuring vastupidist ja kinnitab, et lausa 34% vastajatest (nii mehed kui naised) lasevad oma tähelepanu autojuhtimiselt kõrvale kalduda just kaunite võõraste nägemisest.

ABIELU EI OMA TÄHTSUST

Suhtes inimesed ju ometi nii ei tee? Vale puha! Mehed vaatavad naisi, sõltumata suhtestaatusest. Kaunite naiste vaatamist sõidu ajal kinnitasid 54,2% vallalistest meessoost vastajatest ning 49,5% suhtes olevatest meestest.

Naised lasevad end ahvatlevatest meestest häirida hoopis vähem – vaid 12,5% suhtes olevatest naistest jäi autoroolis võõrale mehele pikemalt järele vaatama, samas kui vallalised naised piidlesid kenamaid isaseid inimesi märksa rohkem – 21,3% neist tunnistas, et lasevad kenal mehel oma mõtteid segada.

KALLIMAST AUTOST ON PAREM VAADATA

Aga kas sissetuleku suurus ka mõjutab? Nendest, kes avaldasid oma aastasissetuleku, kinnitas 58,9% üle $100 000 teenivatest meestest, et nad vaatavad sõidu ajal kenadele naistele järele, seda kinnitas vaid 43,4% nendest, kes teenisid aastas $50 000. Millest see tuleb? No võib-olla näeb kallimatest autodest, rääkimata kabriotest, lihtsalt selgemini ümbrust? Või pakuvad toonitud klaasid paremat võimalust vargsi naisi piiluda?

Mõnikord on vaja mingit täiesti suvalist uuringut või “šveitsi teadlaste” kinnitust, et hakata asja üle tõsisemalt mõtlema. Visaku esimene kivi see, kes kunagi pole autoroolis millegi kõrvalisega tegelenud. Pimekurt? Kuidas teid siis rooli lasti? Ostetud load?

Selge see, et kevad tuleb, kleidid lähevad lillelisemaks ja näod naerule – rõõmsat inimest on alati tore vaadata, isegi kui ei istu roolis. Seega, sellega võidelda pole mõtet – no et tõmbame kartulikotid üle ja oleme avalikus ruumis seadusekuulekalt mornid. Mõistlik on endale teadvustada, et see juhtub nagunii – ilus tüdruk, kena noormees, palli mängiv laps või eksootiline sülekoerake. Ja kui me samal ajal oleme roolis, siis roolime. Või pargime ruttu, kui teisiti ei saa.

Üks naljalugu räägib, et ilus naine on nagu tramm – kui läheb mööda, oota natuke, tuleb uus; ja kui viitsid kauem oodata, tuleb vana tagasi… Esoteerikud ütlevad selle kohta, et maailm kõnnib spiraali mööda või midagi. Ühesõnaga, kui roolid, siis rooli. Kui soovid tutvust sobitada, pargi auto ja osta lilled.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles