Ema selgitab, miks ta lubab 7-aastasel tütrel mootorrattaga sõita

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Texase osariigis elav ema on saanud palju kriitikat sellepärast, et ta lubas oma kallimal sõidutada enda 7-aastast tütart mootorrattal. 

Mallory Torres on kolme lapse ema, kes on USAs avalikkuse tähelepanu alla sattunud seetõttu, et lubas oma kallimal, John Haysil, sõidutada väikest tüdrukut mootorrattal. 37-aastane Hays ütles BuzzFeedile antud intervjuus, et ta on mootorrattaga sõitnud üle kahekümne aasta.

Paari kuu eest hakkas ta sõidutama Torrese 7-aastast tütart Mackenziet, kes kannab alati sõidu ajal kiivrit ja istub mootorratta tagaistmel. Hays ütles, et tüdrukule meeldib väga mootorrattaga sõita ja ta lausa palub, et mees teda sõidutaks. 

Hays ütles, et ta on tüdrukut sõidutades alati väga ettevaatlik ja ta räägib alati enne sõitu uuesti üle, kuidas pisipreili peab mootorrattal istuma ja mida tegema. «Me käisime paaril lühikesel sõidul enne, kui ma temaga päris liiklusesse läksin,» sõnas Hays ja selgitas, et tüdruk kannab alati kiivrit, jakki ja vahel ka kindaid.

Texase osariigis kehtestatud seaduse järgi peab laps olema vähemalt 5-aastane, et sõita mootorrattaga ja kuni 21. eluaastani tuleb mootorrattaga sõites kanda kiivrit. 

Hiljuti tegi üks möödasõitja pilti sellest, kuidas Hays tüdrukut sõidutas. Mööduja jagas seda fotot sotsiaalmeedias ja see hakkas kiiresti erinevates gruppides levima. Enamik kommentaare olid positiivsed, aga mida rohkem see foto ringles, seda inetumaks muutusid kommentaarid. Torrest nimetati halvaks emaks, sest ta lubas oma tütrel mootorrattaga sõita ja mõni lausa ähvardas Haysi. 

«Inimesed hakkasid Malloryt kui ema ründama ja minu kohta kirjutati, et mind tuleks ära tappa või vangi pista – need olid väga õelad kommentaarid,» rääkis Hays.

Sellest ajendatult otsustas Torres kirjutada Facebooki postituse, kus ta end ja oma teguviisi kaitseb. Tema sõnavõtt on paljusid liigutanud ja seda on jagatud enam kui 40 000 korda. Ta selgitas, et tema tütar on kaitstud ja et ta ei kavatse keelata oma lapsel uusi asju proovida. «Ma ütlen teile, mida ma EI TEE. Ma ei keela oma lapsel mootorrattaga sõita ainuüksi sellepärast, et käputäis kitsa maailmavaatega ja rumalaid inimesi arvab, et nemad on «täiuslikud vanemad»,» kirjutas naine.

Leidus neid, kes mõistsid Torrest ja ütlesid, et ka nemad on oma lapsi sõidutanud ja see on olnud vaid hea kogemus, samas oli ka neid, kes olid siiski arvamusel, et tegemist on üsna ohtliku asjaga.

Hays ütles, et tähelepanu on olnud kurnav, kuid ta on õnnelik, et saab teistele sõnumi saata. «Kasvatage oma lapsi nii, nagu soovite ja kui te ei riku ühtegi seadust ning teie lapsed on hoitud, siis on kõik hästi,» lausus ta. «Arvamused on teretulnud, aga teiste mahategemine ei ole arvamuse avaldamine.»

Hays ja Torres plaanivad korraldada ürituse, et tõsta vanemate teadlikkust mootorrataste osas ning õpetada teistele, kuidas saaks oma lapsi sõidutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles