Tallinnas toimub esimest korda ilu art-festival New Step

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Laupäeval, 14. mail toimub Telliskivis esimest korda unikaalne iluvõistlus-festival New Step, kus kõik soovijad saavad mitte ainult tutvuda kõige värskemate saavutustega, vaid ka muuta enda soengut, välimust ja stiili.

Samuti pakuvad eksperdid personaalset konsulatsiooni, et stiilimuutus kergemini läheks, õpetavad, kuidas tuua esile oma figuuri plussid ning mis on sinu isiklik värvitüüp. Festivalil on harukordne võimalus kohtuda oma ala meistri Alissa Šnaideriga.

New Step festivali raames toimub palju etteasteid ja oma ala meistrite koolitusi, töötavad nii skulptorite, kunstnike, kondiitrite kui ka teiste käsitöömeistrite näitus-müügikohad. Meistriklassides saab õppida fotograafia saladusi, küpsetada munavabalt, meisterdada ehteid ning teha paberkunsti.

Päeva põhiürituseks on noorte stilistide ja juuksurite võistlus. Sissepääs on külastajatele tasuta, kuid töötoad, koolitused ja konsultatsioonid on sümboolse tasu eest.

Festivali korraldaja ja SMK Ilustuudio ja Ilukoolituskeskuse juhataja Jelena Selivjorstova sõnul ei ole sellised konkursid ja festivalid uudis. New Step põhiline erinevus on selles, et igale osavõtjale on koht tasuta: «Noortel meistritel on vaja ennast proovile panna ja ennast tõestada, teada saada. kuhu edasi minna. Eelmistel konkurssidel oli sageli rahulolematus ja pahameelt osalejate vahel, sest et žüriiliikmed olid otse seotud konkursi osavõtjatega. Meie eesmärk on kutsuda kokku erapooletu žürii, kuhu on kutsutud kuulsad ja lugupeetud inimesed, kelle kompidentsuses ei saa kahelda. See aasta žürii seas on disainer Triinu Pungits, jumestaja Liisa-Chrislin Saleh, Beatrice MASS Modelnet juhataja Beatrice ja kunstnik-jumestaja Margit Müürisepp. Edaspidi loodame, et festivalil tuleb rohkem konkursse ja osalevõtjate tase tõuseb veelgi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles