Liigutav meigivideo tõmbab tähelepanu tõsisele probleemile

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Depressiooni ja vaimse tervise häiretega kaasnevad endiselt mitmed stereotüübid ja stigmad. Paljud arvavad, et need, keda taolised probleemid kimbutavad, saavad ise oma sümptomeid kontrollida, kuid see on vale. 

Väärarusaamade vastu võitlemiseks tegi vlogija Amy Geliebter meigiõpetusvideo, kus ta teeb nalja stigmade üle, mis on depressiooniga seotud. Noor naine on leidnud üsna originaalse mooduse, kuidas edasi anda väga tõsist ja liigutavat sõnumit.

Video algab sellega, et naine valmistab oma näonahka ette «paksu kihi keemilise tasakaalutusega», pärast mida katab ta kõik pisikesed iluvead tooniga, mis «väljendab eitust ja emotsionaalset allasurutust». Silmade jaoks kasutab ta lauvärvi «Ole lihtsalt õnnelik», seejärel hajutab silmameiki tooniga «Sul pole ravimeid tarvis». Ta kannab kulmude alla veidike highlighterit värvitoonis «Mul oli ka depressioon, aga ma sain sellest üle».

Ta õpetab vaatajatele, kuidas kasutada kontuurimisvahendeid, et «eitada depressiooni täielikult, teeseldes, et oled keegi, kes sa tegelikult pole, et teha sind ümbritsevaid inimesi õnnelikuks». Lõpetuseks kannab ta huultele värvi «Lihtsalt naerata rohkem!».

See liigutav video toob ilmekalt esile, millised väärarusaavad ringlevad endiselt depressiooni kohta. Samuti tasub sellest videost meelde jätta, et see, kui keegi näeb väliselt hea välja, ei tähenda, et tal on sisemiselt kõik korras. Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles