11 näidet, kuidas Kate ja William on kuninglikke traditsioone eiranud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kate ja William Indias Taj Mahali ees.
Kate ja William Indias Taj Mahali ees. Foto: Anwar Hussein/EMPICS Entertainment

Hertsoginna Catherine ja prints William on abielus olnud juba viis aastat. Nad on üks armastatumaid kuninglikke paare, samas on nad ka selline paar, kes on ikka ja jälle traditsioone eiranud.

Christopher Andersen, raamatu «Game of Crowns: Elizabeth, Camilla, Kate and the Throne» autor, toob välja mõned näited sellest, kuidas on Will ja Kate kuninglikust protokollist kõrvale kaldunud, vahendab Good Housekeeping.

1. Nad ei ela Londonis

Neil on küll Kensingtoni palees oma korter, kuid tegelikult elavad nad Londonist väljas. «Nad elavad Anmer Hallis, mis asub Norfolkis,» sõnas Andersen. «See on Londonist põhjapool. Seal veedavad nad 90 protsenti oma ajast.» 

2. Nad ei täida eriti oma kohustusi

Kuningliku paari kohuseks on ametlikke visiite teha ja erinevaid riike külastada, kuid Will ja Kate ei tee seda just kuigi tihti. «Williami positsioonil olev inimene peaks tegema sama, mida teevad Charles ja Camilla ning kuninganna ja prints Philip, kes osalevad aastas umbes 500 erineval üritusel. Nad käivad linte läbi lõikamas, puid istutamas, külastavad haiglaid jne. Kuninganna teeb neid asju palju rohkem kui Will, Kate ja Harry kokku,» ütles Andersen. Ent ära arva, et Will ja Kate on laisad: see on nende teadlik valik, sest nad soovivad «normaalset» elu elada, pealegi teeb William 10-tunniseid tööpäevi piloodina.

3. Nad kannavad samu rõivaid mitu korda

Need, kes on Kate'i tegemistel silma peal hoidnud, on ilmselt märganud, et naisel on mõned lemmikkostüümid, mida ta on korduvalt kandnud. «Nad kannavad samu rõivaid mitu korda, mis on ebatavaline, sest kuninglikul paaril on ju raha piisavalt,» märkis Andersen. 

Selles riietuses on Kate Middletoni nähtud rohkem kui korra (AFP)
Selles riietuses on Kate Middletoni nähtud rohkem kui korra (AFP) Foto: SCANPIX

4. Nad kasvatavad ise enda lapsi

Andersen sõnas, et Will ja Kate ei ole oma laste jaoks palganud lapsehoidjate armeed, vaid tegelevad oma lastega ise. «Kate'il on üks lapsehoidja olemas, aga üldiselt hoolitseb ta George'i ja Charlotte'i eest ise,» selgitas mees.

5. Nad saadavad George'i lasteaeda

«Lapse lasteaeda saatmine on oluline sõnum, mis näitab, et nad tegutsevad samamoodi nagu Diana,» ütles Andersen. «Diana viis Williami ja Harry kiirtoidurestorani, lõbustusparki, kinno. Ta käis poistega AIDSi haigetele mõeldud kliinikus, vähihaigete juures, lastehaiglates, kodutute varjupaikades ja ilmselt Williami ning Kate'i puhul näeme me sama mustrit.»

AP
AP Foto: /AP

6. Nad käisid kõrgkoolis

Muide, kui Kate peaks ühel päeval kuningannaks saama, siis ta on esimene Inglismaa kuninganna, kel on kõrgharidus. «Esialgu olid nad sõbrad ja elasid selles mullis, mis oli meedia eest kaitstud. Nad tellisid Hiina toitu ja käisid rattaga sõitmas, nad käisid pubis nagu kõik teised,» iseloomustas Andersen Willi ja Kate'i ülikooliaega.

7. Nad avaldavad sageli pilte oma perest

Kuninglik paar avaldab regulaarselt fotosid oma perest nii Twitteri kui Instagrami vahendusel. Ent see ei pruugi nende jaoks sugugi kerge olla. Andersen selgitas, et William ei armasta väga ajakirjanikke, sest osaliselt süüdistab ta pressi oma ema surmas. Kate Middleton on aga ilmselt üks nutikamaid kuningliku pere liikmeid, sest ta teab, kuidas meediaga suhelda ja ta on võtnud asja oma kontrolli alla ning avalikustab pilte omadel tingimustel.

PA Wire
PA Wire Foto: Chris Jelf/PA Wire/Press Association Images

8. Kate ei ole aristokraat

Andersen märkis, et Kate'ist saaks esimene kuninganna, kes pärineb n-ö töölisklassist. Huvitav on seegi, et Camilla ei kiitnud Kate'i heaks.

9. Nad kohtuvad välisriikide juhtidega

Ilmselt on igaüks näinud juba fotosid sellest, kuidas president Obama kohtus pisikese George'iga, kes kandis pidžaamat. Tegelikult pole see ju veider, et Will ja Kate kohtuvad välisriikide juhtidega, kuid Anderseni sõnul on antud kohtumise juures omapärane see, et Camilla ja Charles ei osalenud kohtumisel. «See on suur protokolli rikkumine, et president ei kohtunud järgmise valitsejaga,» selgitas Andersen. «Charlesi ja Camillat ei saa vahele jätta, nii lihtsalt ei tehta. Aga kuninganna on see, kes kõike korraldab ja sellega andis ta olulise sõnumi edasi.»

Sipa USA
Sipa USA Foto: Sipa USA/The White House/Sipa USA

10. Nad õrnutsevad avalikult

«Kunagi pole nähtud, et prints Philip ja kuninganna Elizabeth näitaksid teineteise vastu avalikult tundeid välja,» sõnas Andersen. Sama ei saa öelda aga Willi ja Kate'i kohta, kes hoiavad sageli käest kinni, kallistavad või õrnutsevad muul moel. «Will ja Kate pole selles osas ebaviisakad, nad teevad kõike väga väärikalt,» märkis Andersen.

11. Nad meeldivad teineteisele

Nad ei varja avalikkuse eest oma tundeid, sest nad tõesti meeldivad teineteisele. Kuninglike paaride puhul on see harvem nähtus, kui võiks arvata. «Kuninglikku perekonda on alati seostatud truudusetusega,» sõnas Andersen. William ja Kate esindavad aga uutmoodi kuninglikku suhet: neid viis kokku armastus, mitte poliitiline strateegia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles