Mis on Oprah Winfrey kaalulangetuse saladus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakul Oprah eelmise aasta alguses ja paremal selle aasta aprillis.
Vasakul Oprah eelmise aasta alguses ja paremal selle aasta aprillis. Foto: Fotor.com

Oprah Winfrey käis hiljuti Tribeca filmifestivalil, kus ta nägi väga õnnelik ja terve välja. Oprah, kes kunagi kaalus koguni 107 kilogrammi, on nüüd üle kümne kilogrammi alla võtnud ja oma välimusega väga rahul.

Endine jutusaatejuht on alates 2015. aasta augustist tasakesi kaalu langetanud. Tema kaalulangetuse teekond sai alguse tänu sellele, et ta liitus kaalujälgijatega ja muutis oma toitumist, kirjutab Celebrity Health Fitness.

Oprah pole mingit saladust teinud sellest, et viimase 30 aasta jooksul on tema kaal päris palju kõikunud. Nüüd, 61-aastasena, väidab naine, et on lõpuks avastanud kaalulangetuse tõelise saladuse ilma, et peaks tundma nälga või teatud toite vältima. Lisaks kaalujälgijate toitumiskava järgimisele teeb Oprah ka trenni ja mediteerib.

Kaalujälgijate programm on niivõrd edukas tänu sellele, et nad keskenduvad portsjonite kontrollile, rõhutavad, et süüa tuleb mõttega ja toidu eest tuleb punkte üles märkida. 

Treeningutest armastab Oprah joogat ja kardiotrenni ning trennist on saanud osa tema elustiilist: ta teeb trenni peaaegu iga päev. Ka meditatsiooni peab naine kaalulangetuse juures väga oluliseks. Hiljuti korraldas Oprah tasuta meditatsiooni õpitoa koostöös dr Deepak Chopraga. Dr Chopra võttis ise umbes kümme kilogrammi alla tänu mediteerimisele, läbimõeldud toitumisele ja joogale. Dr Chopra on öelnud, et mediteerimine soodustab kaalulangetust, sest aitab stressi vähendada. 

Dr Chopra on välja toonud mõned kaalulangetusnipid, mida tasuks järgida:

  • Oska kindlaks teha, millal sa oled emotsionaalne ja tahad seetõttu miskit põske pista.
  • Ära söö siis, kui tunned negatiivseid tundeid nagu süütunnet, häbi või viha.
  • Söö ainult siis, kui sul on füüsiline nälg.
  • Ära tegele söömise ajal muude asjadega.
  • Väldi töödeldud toite.
  • Kui vähegi võimalik, eelista mahetoitu.
  • Proovi mediteerimist. Istu vaikuses 5-10 minutit ja puhasta oma mõtted. 

Lisaks sellele soovitab dr Chopra juua ingveriteed, mis kiirendab ainevahetust, täidab kõhtu ja mõjub seedimisele hästi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles