Uuring: toidu-eelistused määravad, kellega me klapime

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sa otsid endale kaaslast, võib olla hea mõte pöörata tähelepanu oma maitse-eelistustele. Uus uuring näitab, et sinu toidulemmikud võivad paljastada, kellega sa kõige paremini kokku sobid.

Uuring viidi läbi Knorri palvel ning sellest selgus, et tõsiasi, kas sa eelistad vürtsikat või magusat, viitab ka su kaaslase-eelistustele, vahendab Female First.

80 protsenti vastanutest tõdes, et neid tõmbab inimeste poole, kelle menüüsoovid on nende omadega sarnased. 33 protsenti ütles, et neile mõjub eemaletõukavalt, kui kohtingupartner tellib söögiks midagi nende jaoks vastikut. Samas 20 protsenti vallalistest tunnistas, et on menüüst tellinud toite lihtsalt selleks, et deidil muljet avaldada.

Maitseekspert ja psühholoog Greg Tucker ütles uurimistulemusi kommenteerides, et uurimus tõestab seda, mida ta on ammu kahtlustanud: «Toit ja maitsed on aknad meie karakterisse ning meie maitse-eelistused pakuvad olulist võimalust heita pilk meie iseloomule. Pole ime, et me otsime lisaks hingesugulasele ka «toidusugulasi», kedagi, kes naudib sama sööki ja maitseid, mis me isegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles