Kolm mitte nii silmatorkavat omadust, mis naistele meeste juures meeldivad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tihti usutakse, et naistele meeldivad eelkõige hea välimuse ja paksu rahakotiga mehed, mis pole alati tõsi. Kuigi selles on oma tõde, hinnatakse sügavamalt hoopis selliseid omadusi, mida pealiskaudse hindamisega ei tuvasta.

Psychology Today toob välja ka teistsugused omadused, mis köidavad naiste tähelepanu ja mõjuvad meelitavalt.

Jutustamisoskus. Nagu selgub, on naiste silmis eriti atraktiivsed mehed, kes oskavad rääkida põnevaid lugusid. Selle tõestuseks on kolme eksperimendiga uuring, milles vaadati, kui oluliseks peavad naised mehe atraktiivsuse juures jutustamisoksust nii lühikest kui tõsist suhet silmas pidades. Uuringu tulemused tõestasid, et kui naised otsivad püsisuhet, peavad nad head jutuvestmisoskust kõrgelt hinnas. Seevastu mehed naiste juures ei pea sellist oskust üldse oluliseks. Lisaks selgus, mis naised seda väärtustavad - nähtavasti tõstab see mehe sotsiaalset staatust, sest on tunnistuseks, et mees oskab teisi mõjutada ja vara koguda.

Huumor. Naised peavad hea huumorimeelega mehi seksikaks, sest see on märk intelligentsusest, loovusest ja teistest headest geneetilistest omadustest, mida oma lastele pärandada. Selle kinnituseks võib vaadata uuringut, milles osales 200 mees- ja 200 naistudengit, kellel hinnati oskusi abstraktselt mõelda, end suuliselt väljendada ja nalja teha. Uurijad vaatasid lähemalt, kuidas sellised oskused vastassoole peale lähevad ning leidsid jällegi, et huumorisoont peetakse intelligentsi märgiks ja see on tugevalt seotud vaimse võimekusega. Selle olemasolu omakorda ennustab, kui edukas mees naiste seas on ning kui palju partnereid ta omale leiab. 

Ligimesearmastus. Lisaks näitavad uuringud, et naised peavad mehe juures oluliseks omaduseks lahkust ning seda eriti siis, kui ositakse püsisuhet. Aga on see naistele tähtsam kui hea välimus? Ühes uuringus pandi see küsimus proovile fotode abil. Naistele näidati pilte erineva välimusega meestest ning nende piltide juures olid kirjeldused meeste omakasupüüdmatust käitumisest eri olukordades. Nagu arvata võib, hindasid naised kõige kõrgemalt neid mehi, kes olid nii kena välimuse kui lahke iseloomuga, kuid samas muutusid nende jaoks atraktiivsemaks ka need heatahtlikud mehed, kes ei näinud kõige paremad välja. Seda aga ainult siis, kui mehi vaadati pikaajalise suhte eesmärgil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles