Mehe kaotanud naine kirjutab: laused, mida tuleks kallitele iga päev öelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Nora McInerny Purmort on raamatuautor ja ema, kes elab Minneapolise osariigis. Ta on kirjutanud raamatu, milles räägib avameelselt oma elust, armastusest ja abikaasa Aaroni kaotusest. Siin on tema nõuanded, milliseid lauseid võiks kallitele inimestele iga päev öelda.

Olime abielus olnud kolm aastat, kui mu abikaasa suri. Kui sinu elus on keegi, kellele sõnumeid saata, keegi, kes mängib sinu juustega, kui sa telerit vaatad või keegi, kes tuletab sulle meelde, et peaksid hambaarsti juurde minema, siis võid end õnnelikuks inimeseks pidada. Olles kaotanud armastatud inimese, tahaksin ma, et te ütleksite kallitele inimestele järgmisi lauseid. Kui võimalik, siis lausa iga päev.

1. «Tegelikult ma tahan...»

Millegipärast usuvad paljud, et oma tõelisi soove ei tasu teistele avaldada. Kui sa tahad, et kallim sulle voodis laksu annaks, et ta kallistaks sind rohkem või et ta lihtsalt prügi välja viiks, siis nii ütlegi. Tee oma suu lahti ja ütle, mida sa tegelikult tahad. Ära arva, et see jätab sinust liiga nõudliku naise mulje. Minu kogemused on näidanud, et mehed hindavad seda, kui neile antakse n-ö kaart, mis juhatab neid naise õnneni. Miski ei hävita suhet kiiremini kui rahuldamata vajadused, kuigi sageli ei suudeta neid vajadusi sõnadesse panna. 

2. «Ma valin sinu.»

Suhe on valik, mille sa iga päev teed. Kas pole mitte lahe, et te ärkate igal hommikul üles ja valite jälle teineteist? Vahet pole, et sulle ei meeldi see, et ta jätab kraanikaussi hambapasta jälgi või et ta norskab. Andke teineteisele märku, et teil on hea meel, et olete koos ja et see on teie mõlema valik.

3. «Ma armastan (vali mõni asi, mis sulle kallima juures meeldib).»

Kui keegi peaks sinult küsima, siis ilmselt ütleksid, et armastad oma kallimat, sest ta on ilus, tark ja osav. Ent tegelikult kasvab armastus just tänu pisiasjadele, mida me esmapilgul ei märkagi. Näiteks sulle võib meeldida see imearmas nägu, mida ta teeb siis, kui ta üritab sinu jaoks mõnda purki avada või see, et ta teab alati, kuhu minna, isegi, kui olete täiesti võõras linnas. Selliseid pisiasju tasub märgata ja neid tasub ka oma kallimale mainida.

4. «Ma hindan sind.»

Ajapikku võib suhe muutuda väga mugavaks. Tema teeb süüa ja sina pesed nõud. Sina paned pesumasina käima ja tema tõmbab põranda tolmuimejaga üle. Ent need igapäevased tegevused loova teie suhtele vundamendi ja kui kallimaga peaks ühel hetkel midagi juhtuma, siis hakkad just taolisi pisiasju taga igatsema. Pole vahet, mida sa tema juures hindad, ütle talle seda. Ütle seda nii sageli, kui tahad. See ei maksa midagi ja see on temale kena üllatus.

5. «See tegi mulle haiget, palun ära rohkem nii tee.»

Loodetavasti ei pea seda lauset päris iga päev ütlema, aga kui kallima sõnad või teod teevad sulle haiget, siis ütle talle seda. Elu on lühike, ära raiska seda negatiivsetele tunnetele. Lase negatiivsed tunded endast välja ja liigu rõõmsamalt edasi.

6. «Sa meeldid mulle.»

Armastus on küll tähtis, aga palju tähtsam on see, et inimene, kellega sa koos oled, ka meeldiks sulle. «Ma armastan sind» on suure kaaluga lause, kuid aeg-ajalt tasuks kallimale meelde tuletada, et ta meeldib sulle (väga). See näitab hoopis teisel tasandil austust ja hindamist ning seda tuleks teineteisele vahel öelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles