Kaheksa soenguviga, mis teevad sind vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkised juukseotsad naist ei kaunista.
Katkised juukseotsad naist ei kaunista. Foto: Vida Press

Halba soengut polegi alati väga kerge ära tunda. Kui just juuksed peas püsti ei turrita, oled ehk ise oma kiharatega väga rahul ja ei oskagi paremat tahta. Nii on see soeng ju alati olnud ja alati sobinud…

Kahjuks kõnnivad paljud naised ringi soengutega, mis neile tegelikult ei sobi, kirjutab New Beauty. Veelgi enam, nii mõnigi soenguviga võib teha kandja väliselt vanemaks. 

Viga: sa oled kasvatanud oma juuksed liiga pikaks. Stilist Aaron Grenia näeb enda sõnul tüüpilise veana seda, et naised ei käi piisavalt tihti juuksuris. Juukseotsi tuleks lõigata iga 7 nädala järel, vastasel juhul näeb soeng lohakas välja. Eriti kipuvad lõhenema pikad juuksed. 

Viga: juuksevärv teeb sind kahvatuks. Juuste värvimine on eraldi kategooria, millest võiks kirjutada sadu artikleid, kuid kõige kergemini lisab välimusele aastaid juuksevärv, mis on liiga hele. Kui juuksevärv ei sobi su nahatooniga, võid tunduda väsinud ja haiglane. Seda saab vältida loomulikumat tooni juuksejuurte ja heledate salkudega näo ümber, mis toovad silmavärvi ja nahatooni paremini esile. 

Viga: vanamoodne soeng. Isegi kui sa ei kasuta enam hullunult juukselakki ja ei kanna silmini tukka, võib su soeng siiski ajast ja arust välja näha. Kõige suuremad möödapanekud on Grenia sõnul väga kihilised lõikused ja silmatorkavad laiad triibud. 

Viga: väljakasvanud tukk. Tuka piiramine on kõige kiirem moodus, kuidas oma välimust värskendada. Kui seda ei jõua, siis kammi juuksed lahku külje pealt - ka nii võid anda oma soengule vunki juurde ilma suurema vaevata.

Viga: üritad jäljendada juuksuri juures tehtud soengut, aga valede vahenditega. Stilist Jasmine Anna Galazka selgitab, et enamasti seisneb probleem selles, et ilma kogemuseta naine ei oska tihti lokitange või fööni õigesti kasutada. Salongis jäi meelde, et juuksur tegi midagi ägedat, aga kodus on tulemus on hoopis teine. Kõvad ja ohtra juukselakiga üle lastud koolilõpu-lokid olid moes 90ndate alguses, kuid nüüd hakkab selline soeng ebaloomulikkuse tõttu kohe silma. Ja mitte heas mõttes.

Viga: sa ei kuivata oma juukseid õigesti. Galazka sõnul võib ka föönitamine soengu hoopis ära rikkuda. Kui su juuksed on lokkis, võib fööniga kuivatamine muuta soengu veelgi kahusemaks ja ajada juuksed puhvi. Ilusa soengu nimel tuleks kannatlikult kasutada koos fööniga ka juukseharja ja õiget hooldusvahendit. 

Viga: su värv on luitunud. Pole miski uudis, et juuksevärv võib kaotada oma sära. See aga teeb välimuse vanemaks ja kulunuks. Värvimiste vahel võib juuksuri juures soengut elavdada ka läike lisamisega. Samuti ei ole noorendav see, kui juuksejuured on liiga pikalt välja kasvanud ja naine venitab juurte üle värvimisega. 

Viga: kõrvetatud juukseotsad. Värske lõikus teeb välimuse alati nooremaks ja värskemaks. Mõni naine teeb endale tihti soenguid ja kuumtöötleb juukseotsi nii fööni kui koolutajaga, mis võib juukseid oluliselt kahjustada. Kui sa ei taha veel juukseid lõigata, siis kasuta regulaarselt juuksemaski ja niisutavaid juuksehooldustooteid, et juuksed läigiksid ja peaksid kahjustustele paremini vastu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles