Kolm «hea kuti» tüüpi, kes ei sobi deitimiseks

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sageli arvame me, et kui keegi on «hea kutt» ja objektiivselt hinnates ei ole tal konkreetselt midagi häda, on ta järelikult ka hea materjal järgmiseks suhteks. See pole aga sageli nii!

Verily selgitab, et «hea kuti» silt ajab meid segadusse ning me arvame, et me ei peaks kriitiliselt suhtuma tema iseloomuomadustesse, meie omavahelisse sobivusse ning mehe emotsionaalselt kättesaadavusse. Teiste sõnadega: «hea kutt» ei tähenda automaatselt «head suhet».

Ükski «hea kutt» ei saagi iialgi olla täiuslik, tasub siiski olla realistlik. Alati ei saagi kõike, mida sa soovid, aga vali midagi, mille üle oled valmis läbirääkimisi pidama. Ära lange «hea kuti» lõksu! Siin on kolme tüüpi mehi, kes on tegelikult head inimesed, aga kes ei sobi erinevatel põhjustel suhteks.

1. Hea mees, kel on lihtsalt liiga kiire. Kuna meie ühiskonnas hinnatakse majanduslikult ja tööalaselt edukaid inimesi, siis tundub meile, et inimene, kel on pidevalt kiire, on järelikult oma eluga mäel. Aga tasub olla ettevaatlik: see, et mehel on pidevalt tegemist, ei tähenda, et tal on prioriteedid paigas. Edukas karjäär, põnev sotsiaalne elu ja lummav hobi on muidugi iga mehe juures boonuseks, aga mingil hetkel pead sa iseendalt küsima: millal saab liiga palju? Pea meeles, et sina peaksid potentsiaalse tüdruksõbrana leidma samuti tema elus ruumi, et te saaksite teineteist tundma õppida. Kui aga tundub, et ta ei kavatsegi oma kalendris sinu jaoks aega leida, ei ole tegemist tõenäoliselt hea poiss-sõbraga.

2. Hea kutt, kellega te lihtsalt ei kliki. Ta võib olla heasüdamlik, kannatlik, talle saab loota – aga te lihtsalt ei kliki, vestlus ei sütita sind. On selge, et sädemed ei lenda ning sa ootad kannatamatult kohtingu lõppu, et tagasi raamatu või Netflixi sülle maanduda. On tõsi, et mõnikord läheb inimestel rohkem aega, et üles soojeneda ja end avada, aga ei tasu end sundida lihtsalt seetõttu, et tegemist on kirjade järgi hea mehega. Pärast paari kohtingut peaks olema selge, kas mitteklappimine tuleb närvidest või te lihtsalt ei sobigi kokku.

3. Hea otsustusvõimetu mees. Elu on sageli paras puder ja kapsad, nii et kui sa otsid kedagi, kellega seda koormat jagada, peab see olema inimene, kes on valmis pea ees sisse hüppama ja mõnikord ka otsuseid vastu võtma. Ka juhul, kui need otsused pole täiuslikud ja osutuvad vigadeks. Kui sulle tundub, et ta jääbki istuma kõrvalistmele ja ainult sina oled see, kes võtab vastu otsuseid – olgu see siis kas või kohtingu- või puhkuseplaan või mida õhtuks süüa – siis kogu tema «hea kutt» olemine väsitab sind peagi ära. Tema moraalsed väärtused võivad olla suurepärased, aga kui ta ei ole valmis suhtesse panustama, olete te teel katastroofi poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles