Lugeja: ilus ja kvaliteetne pesu loob alati hea enesetunde

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Igal naisel on mõni rõivaese, mis teda pea alati eriliselt tundma paneb. Naine.postimees.ee lugejad mainisid selliste eriliste riietena nii kleiti kui ka mugavat ja ilusat pesu.

Rõivaste seas, mis loovad hea enesetunde ja on mugavad, leidus nii vabaaja- kui ka ametlikke riideid.

Kui üks lugeja nimetas lemmikutena T-särki, lühikesi pükse ja isegi hommikumantlit, siis teine kirjeldas põhjalikult spetsiaalselt temale õmmeldud šikki punast kostüümi. Kui üks tunnistas ausalt, et tema olemise teevad õhtul mõnusaks pehmed, soojad ja karvased «tudusokid», siis teine kiitis pitssukki ja pikka kleiti.

Enesekindel must ja silmapaistev punane

Ligi viiekümnest vastajast viis märkisid lemmikutena punast värvi rõivaid, olgu selleks siis tennised või miniseelik. Vähemalt kuuel korral mainiti ka musta värvi, enamasti kleidi puhul.

Anna kirjutas meile nõnda: «Kui ma mustad teksad jalga panen, siis on enesetunne alati suurepärane. Nad annavad mulle enesekindlust ja julgust olla see, kes ma olla tahan.»

Kõige lemmikumaks riideesemeks, mida nimetati ligi kolmandikul kordadest, kujunes vaieldamatult pesu, sellele järgnesid vabaajarõivad – tihtipeale tuunika ja retuusid – ning kleit või seelik/kostüüm.

Populaarsuselt ei jäänud juba nimetatud rõivastele alla ka teksad. Margit kirjutas, et ehkki pesu teised ei näe, loob ilus, hea ja kvaliteetne pesu alati hea ja kindla enesetunde.

Kandja ja rõiva vaheline keemia

Piret leidis aga, et kõik saabki alguse enesetundest: «Hommikul värskendav dušš, siis mõnus niisutav kreem, soeng, meik, pesu, mis on mugav – kui need asjad on paigas, siis pole minu jaoks oluline, mis seljas.» Heleni meelest ei pea riietus alati mugav olema, vahel on ilusana väljanägemine ka hea tunde ja tuju tähtis osa.

Kaidi arvas, et riietuse ja kandja vahel peaks tekkima teatavat sorti keemia, mille tunnetab riideeset selga pannes kohe ära. «Just selle keemia tõttu võib öelda, et mõni riideese sobib ühe selga perfektselt ning omab suuremat mõtet kui lihtsalt riideese.»

Naine.postimees.ee küsimusele vastas 48 lugejat foorumis, artikli kommentaarides ja facebooki fännilehel. Vastajate vahel loositi välja kaks Grace Saundersi «Suurepärase ema käsiraamatut». Võitjateks osutusid Katrin Kuressaare ja Egle Eichfeldt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles