Kuus head moodust, kuidas muuta vesi ahvatlevamaks joogiks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Igaüks meist teab, et kõige kasulikum jook on vesi. Ent kui poelettidelt vaatavad vastu ahvatlevad mahlad ja limonaadid, siis võib vesi tunduda üsna igava joogina. 

Õnneks saab paari lihtsa nipi abil vee palju isuäratavamaks ja ka ilusamaks joogiks muuta. Huff Post tõi välja kuus head asja, mida tasuks veele lisada.

1. Täida kann või klaas maasika- ja laimiviilude, piparmündilehtede ning jääga. Vala kann vett täis ja naudi mõnusalt värskendavat jooki.

2. Lõika apelsin sektoriteks ja pane koos mustikatega klaasi. Vala peale vett ja sega veidi kõrrega, et apelsinimaitset oleks rohkem tunda.

3. Värskendava joogi saad ka siis, kui paned klaasi värsket kurki, laimi, sidrunit, piparmünti ja veidike basiilikut. Vala vesi peale ja vaata, kuidas kurgi- ning laimiviilud klaasis tantsu löövad.

Foto: Vida Press

4. Veidi vürtsikama joogi tegemiseks on sul tarvis pirni või õuna, ingverijuurt, kaneelikoort ja vaniljekauna. Pane vastavalt oma eelistustele koostisosad kannu (mõnele meeldib ingver rohkem, mõnele jällegi vanilje), vala vesi peale ja lase veidi seista, et maitsed saaksid seguneda.

5. Imeilusa joogi saab ka granaatõunaseemnetest ja estragonist. Pane granaatõunaseemned ja estragonilehed klaasi, lisa jääd ning vala vett peale. Granaatõunaseemned näevad vees väga efektsed välja, mistõttu tasuks kasutada läbipaistvat klaasi.

6. Huvitava maitsekoosluse moodustavad ka õun, vaarikad ja rosmariin. Kindlasti tuleks kasutada värsket rosmariini, mitte kuivatatud ja jahvatatud rosmariini. Kui lased joogil veidi seista, värvub see õrnalt roosakaks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles