Mehe sõnum teistele meestele: jätke naised rahule!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks mees kirjutas Facebooki postituse, mis on suunatud tema sookaaslastele ja mis tuletab meestele meelde, et see, kui naine on kodust välja tulnud, ei tähenda, et ta tahaks tingimata meestega suhelda.

«Kallid mehed: jätke naised lihtsalt rahule,» alustab Ivan Coyote oma postitust. «Tal on kõrvaklapid peas JA ta loeb bussipeatuses raamatut. Kuidas saab sellest välja lugeda, et ta tahab teiega rääkida? Ta ei ole väljakutsuvalt riides. Ta on teel koju pärast pikka päeva, mille jooksul ta on pidanud kokku puutuma teiesuguste troppidega. Ta ei taha naeratada. Ta teab, et ta näeb hea välja. Sina oled see, kes on astunud tema isiklikku ruumi ja tekitab temas ebamugavust. Ta on viisakas, sest vastasel juhul võid sina muutuda vägivaldseks. Talle on seda õpetatud juba lapsepõlvest saati. Ta kannab kleiti, sest väljas on kevad. Ta ei valinud seda bussi sellepärast, et sina olid seal, see on ühistransport. Jäta ta rahule. Lase tal raamatut lugeda. Räägi seda ka oma sõpradele.»

Tänaseks on sellele postitusele Facebookis reageerinud üle 68 000 inimese ja seda on jagatud üle 24 000 korra. Teema on igati päevakohane, sest naised puutuvad ahistamisega kokku nii tänaval, ühistranspordis kui ka internetis. Hiljuti tehtud uuring näitas, et koguni 76 protsenti alla 30-aastastest naistest on kogenud ahistamist internetis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles