Miks huvituvad vallalised naised abielumeestest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitmete laulatatud naiste jaoks on see murettekitav küsimus peast läbi käinud: kas mu sõbranna on sisse võetud minu abikaasast?

Teadlaste andmeil võib nende naiste kahtlus veidi õigustatudki olla, kirjutas dailymail.co.uk.

Uuringute järgi võetakse kellegi atraktiivsuse hindamisel eeskujuks teiste valikuid. Seetõttu võivadki abielumehed vallalistele naistele rohkem huvi pakkuda.

Atraktiivsuse uuringutest kokkuvõtet tehes selgitas psühholoog Anthony Little, et emased linnud ja kalad leiavad vastassoo rohkem ligitõmbava olevat, kui on teda teise emase seltskonnas näinud. Sama kehtib inimeste puhul.

Ühes uuringus näidati naistele pilte vastassoost ning pilku püüdsid nimelt need meesterahvad, kes öeldi paarisuhtes olevat. Seevastu näitasid abielus naisterahvad palju suuremat huvi välja vallaliste meeste vastu.

Teises uuringus hinnati pildil naistega kujutatud mehi ihaldusväärsemaks kui sookaaslasi, kes poseerisid üksi või teiste meestega.

Ning sõbrannadega välja minnes tasub vallalisel naisel hoida vähem atraktiivse sõbra lähedusse. Uuringute järgi tundub naine, kelle seltskond tal silma paista lubab, seda ahvatlevam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles