Värske abielunaine hoiatab: mida pulmakülalised ei tohiks kunagi teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Äsja abiellunud naine kirjutab portaalis GoodHousekeeping, et pulmapeo korraldamisega võib esineda pingeid, mis toob esile sõprade ja lähedaste tõelise iseloomu. Nii sai ta aru, mida vähemalt tema ise kellegi teise pulmas ei teeks.

Pulmade eel oli neid, kes soovitasid tal kaalust maha võtta ja neid, kes nõudsid, et ta maksaks kinni külaliste lennukipiletid ja ööbimise. Nende ja teiste veidrate ebaviisakuste tõttu sai ta aru, kes talle päriselt head soovivad ja kes ilmusid peole vaid tasuta toidu või peo pärast.

Ära pane pruuti tundma, nagu ta oleks mingi koletis. Kui ta palub teenet, siis seepärast, et tal on abi vaja. Kui saa ei saa aru, miks ta seda teeb, siis küsi. Kindlasti on ta varmas selgitama.

Ära võta pulma kaasa inimesi, keda ei ole sinna nimeliselt kutsutud. See ei ole mitte mingil juhul sobilik. See, et sina oled kutsutud, ei tähenda automaatselt, et sul sobib endaga kaaslane kaasa võtta, kui just nii pole kutsel märgitud. 

Ära pane selga pulmaks sobimatuid rõivaid. Registreerimine ja pulmad on väga pidulik sündmus, mis eeldab konservatiivset riietust. Ära mine peole teksapükstes.

Ära ütle pruudile, et ta kleit on küll ilus, aga ta näeks veel parem välja, kui ta veidi maha võtaks. Miks peaks keegi üldse nii ütlema? Arvesta sellega, et pruut on nagunii teinud omalt poolt kõik, et sel päeval maksimaalselt hea välja näha. Kingi talle see üks päev ja ütle, et ta on kaunis nagu haldjaprintsess.

Ära tee talle enne pulmi ettepanekuid menüü muutmiseks, sest seal toitusid, mis sulle ei meeldi. Kui tahad süüa midagi muud, võid ise pulmad korraldada ja pakkuda seal, mida soovid. 

Ära kurjusta pruudiga, kui ta ei soovi pulma lapsi. See on tema valik ja tal on õigus kutsuda, keda ta soovib. Ka siis, kui see tähendab, et pead oma sülelapsele hoidja leidma. 

Ära eelda, et noorpaar maksab kinni sinu majutus- ja reisimiskulud. Kui seda pole kutsel mainitud, tuleb oma kulud ise katta või jätta kaugelt tulemata. Pea meeles, et saa pole ainus külaline, kes on kohale kutsutud.

Ära palu noortel pulmapäeva muuta, sest sulle see ei sobi. See ei ole nende süü, et sinul kattub see päev mõne teise olulise sündmuse või tööajaga. Nad saavad aru küll, kui sa ei saa tulla. 

Mitte mingil juhul ära ütle noorpaarile, et nad ei sobi või ei jää kokku. Küllap neil on omad põhjused, miks nad on otsustanud ühte heita. Mida iganes sa neist arvad, tegelikult ei tea sa kunagi, mis toimub teiste inimeste suhtes ja millised on nende ühised omadused. Hoia oma arvamus endale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles