Üks toit, mida kuninganna Elizabeth II mitte kunagi ei söö

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II
Kuninganna Elizabeth II Foto: Vida Press

90ndat sünnipäeva tähistav Suurbritannia kuninganna Elizabeth II teab, mis talle meeldib. Näiteks kannab ta alati vaid kahvaturoosat küünelakki ja jumaldab kindlat koeratõugu, muidugi korgisid. Seega pole vast ime, et tal on ka toidu suhtes kindel maitse.

Briti kõige kauem valitsenud monarh vihkab köögivilja, mida kasutatakse paljude toitude maitsestamiseks. «Buckinghami palee köögis küüslauku ei kasutata,» paljastas väljaandele National Post endine palee kokk John Higgins, kes oletab, et see võib tekitada sobimatut röhitsemist.

Higginsi sõnul saab kohe aru, kas kuninglik retsept on autentne või mitte, sest selles ei saaks kunagi olla sees küüslauku. Kui kuninganna õhtustab üksinda, siis ei tooda lauale ka riisi, kartuleid või pastat, sest range distsipliiniga kuninganna järgib süsivesikutevaest dieeti. Kui ta sööbki võileibu, siis lõigatakse neilt koorik alati küljest. 

Mõnikord tahab kuninganna Elizabeth ka maiustada. Tema suur lemmik on šokolaad ja šokolaadiküpsetised, aga ka mango, maasikad ja virsikud. Õhtuseks napsiks valib ta džinni või Dubonnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles