Mida ei tohiks sa oma partneri kehale kunagi ette heita?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Hiljutine Suurbritannias läbi viidud uuring näitas, et kaks kolmandikku meestest ja kolmandik naistest on pidanud partneri suust kuulma häbistavaid kommentaare oma keha kohta.

Female First viskas uuringule pilgu peale ning selgitab, millised on need neli põhilist asja, mida ei tohiks hea suhte nimel kunagi teisele ette heita.

  1. Reljeefsete lihaste puudumine. Et lihased kenasti välja kujuneksid, on vaja pidevat tööd ja pühendumist. Aga kui inimene on terve ja õnnelik, kas seda on kindlasti vaja? Mõtle, kumba sa eelistad: kaaslast, kes veedab sinuga koosolemise asemel tunde ja tunde jõusaalis või kedagi, kes on sinu jaoks olemas?
  2. Kaalus juurde võtmine / paks olemine. Kaalutõusu taga on tavaliselt vähene füüsiline aktiivsus ja liigne söömine. Aga kas sa oled mõelnud, mis võib olla põhjuseks, et su partneril on kadunud motivatsioon? Ole kaastundlik ja toetav – tema elus võib toimuda midagi, millest sa teadlikki pole. Kui ta soovib kaalu kaotada, käi temaga koos trennis, kokake ning tuleta talle meelde, kui väga sa teda armastad. Kui ta niigi oma keha pärast end halvasti tunneb, vajab ta kõige vähem kallimat, kes mõnitaks ja näägutaks.
  3. Liiga kõhn olemine. Mõned inimesed lihtsalt on kõhnad, see pole nende süü. Iseasi on see, kui ta ei söö piisavalt, aga kui tal on terve inimese isu ja elurõõm, siis ei ole märkuste tegemine aktsepteeritav. Kõhna inimese keha häbistamine on täpselt sama vale kui ükskõik, millise muu keha häbistamine.
  4. Akne. Täiskasvanutel põhjustavad aknet erinevad asjad: valed ilutooted, toit, hormonaalne tasakaalutus jne. On oluline, et sa jääksid toetavaks ning aitaksid tal leida murele lahenduse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles