Saage tuttavaks: see on kõige õelam emme internetis (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Primak Sullivan
Jamie Primak Sullivan Foto: AdMedia / Vida Press

Pühapäeval kirjutas Jamie Primak Sullivan, telekanali Bravo staar Facebooki loo sellest, kuidas ta oma laste jäätised prügikasti viskas. Internetirahvas on segaduses: mõned arvavad, et naine käitus õigesti, teised aga, et tegemist on kõige õelama inimesega internetis.

Jamie kirjutab, et ta viis oma lapsed restorani magustoitu sööma. Nad ootasid oma tellimust ning noor teenindaja, umbes 17aastane neiu, ulatas kolmele lapsele (vanustes 8, 7 ja 5) nende jäätised.

«Keegi ei vaadanud talle silma,» kirjutab Jamie. «Keegi ei öelnud aitäh, ei mulle ega temale. Niisiis ma ootasin. Lugesin mõttes kümneni, lapsed kaevusid jäätisesse, teenindaja vaatas mind ja mina vaatasin, kuidas mu lapsed uksest välja jalutavad. Ma kõndisin neile järele, rahulikult korjasin käest jäätised ning mu lapsed vaatasid õudusega, kuidas ma need prügikasti loopisin.»

Muidugi kaotasid lapsed enesevalitsuse, aga ema ootas vaikselt ja rahulikult nende rahunemist. Lõpuks jäidki lapsed vait, et kuulata, mida emal on öelda.

«Ma selgitasin, et ühel päeval, kui neil väga veab, on neilgi samasugune töö nagu sel noorel daamil. Ja et ma loodan, et inimesed märkavad neid. Tõeliselt näevad neid. Vaatavad neile silma ja ütlevad aitäh. Me oleme liiga vanad, et liikuda läbi päevade, ilma et käituda viisakalt ja olla teistega arvestavad.»

«Nii et täna ma olen kõige õelam ema maailmas,» lõpetas Sullivan kasvatusliku hetke kirjutamise. Mis teie arvate – kas ta oli liiga õel või käitus õigesti, leidmata oma laste halvale käitumisele vabandusi?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles