Vitamiinipomm karulauk on kohal

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulasmaa spaa restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll karulaugust ja kikerhernestest hummust kokku segamas.
Laulasmaa spaa restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll karulaugust ja kikerhernestest hummust kokku segamas. Foto: Mihkel Maripuu

Juba paar nädalat on tulihingelised köögisõltlased õhevil: karulauk, esimene omamaine roheline vitamiinisuutäis, sirutab end põhjaranniku aianurkades ja salumetsades mullast välja. Hooaeg on napp ja Laulasmaa spaa restorani Wicca peakoka Angelica Udekülli uudsed karulauguroad ütlemata ahvatlevad – tehke nädalalõpul ja veenduge ise.

Esimene tänavune pontsakas ning küüslauguse lõhnaga karulaugupeotäis punasuiselt, kuldhammastega naeratuse ja lilleliste küüntega turumüüjalt ostetud, torman elevusega koju. Seejuures muidugi salamisi lootes, et karulauk pärineb tõesti kusagilt tema Vääna-Jõesuu suvilaõuelt, mitte näiteks metsa alt.  

Pool mu karulaugust läheb kohe hakitult koos keedumuna, hapukoore, piisa majoneesi ja tibakese soolaga salatiks, mis sama hästi võiks sobida külmaks kastmeks kuuma keedukartuli kõrvale. Kartulit ei jõua kausitäis ära oodata – salat haihtub minutitega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles