Kuus põhjust, miks magada alasti

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Alastimagamise osas on vastakaid arvamusi – mõned vannuvad, et muudmoodi pole võimalik üldse uinudagi, teised aga ei saa ilma mõnusa pidžaamakatteta unemaale minna.

Higher Perspective on kokkuvõtte teinud uuest uuringust, mis kinnitab, et alasti magamisel on palju plusse.

  1. Sa puhkad paremini välja. Alasti magades on su kehatemperatuur madalam, mis aitab organismil leida puhkamiseks kergemini optimaalse temperatuuri.
  2. Sa näed noorem ja elujõulisem välja. Teatud temperatuuridel vabanevad mõned hormoonid kergemini, nende hulgas näiteks melatoniin ja kasvuhormoonid, mis on hädavajalikud naha taastumise juures.
  3. Väheneb pärmseentenakkuse oht. Kuigi pärmseentenakkusi on kerge ravida, on veelgi mõttekam neid ennetada. Pärmseened armastavad niisket ja sooja, alasti magamine teeb nende elu keerulisemaks.
  4. Kortisoolitase väheneb. Väga hästi mõjub kortisooli (ehk stressihormooni) taseme reguleerimisele puhkamine, eriti kehatemperatuuri alanemine.
  5. Tõstab enesekindlust. Kui me puhkame paremini, on meil rohkem energiat ja me oleme enesekindlamad. Kui sa magad alasti, tunned sa end oma kehas mugavamalt, mis samuti aitab enesekindluse tõusule kaasa.
  6. Paraneb munandite tervis. Munandid on kuumusele väga tundlikud. Standfordi ülikoolis leiti, et päevasel ajal bokserite kandmine ja öösel alasti magamine parandab tunduvalt spermakvaliteeti.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles