Kurvad uudised: habemed ei ole enam cool'id (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas habemetrend on tõesti läbi saanud? Selle murettekitava küsimuse esitas ajakiri Wall Street Journal, märkides, et enam ei saa kuhugi vaadata, ilma et ei näeks kuulsaid mehi hoolitsetud habemeid lehvitamas. Aga selle asemel, et silma paista, on habemetega mehed muutunud peaaegu igavusttekitavalt normaalseteks.

Journal rääkis 24-aastase hipsteriga, kes töötab kõige hipsterilikuma brändi, Ralph Laureni heaks. «Sa lähed baari ja näed kõikjal habemeid. Mulle ei meeldi see,» tõdeb trendiseadjate hulka kuuluv kutt, kes endal lõua siledaks otsustas ajada. Ka Robert McMillen, juuksur, tõdeb, et habemetrend saavutas kõrghetke paar aastat tagasi. «Suurte mehiste habemetega mehed on hakanud nüüd karvakasvu piirama,» on McMillen märganud. Ning päris sileda lõua trendi ka veel näha ei ole – mehed eelistavad näole jätta vuntsid ja paaripäevase habeme.

Kõigest mõned lühikesed aastad tagasi tuli käibele sõna lumbersexual, mille eestikeelne vaste võiks olla «puuraiduriseksikas», kus ruudulistesse särkidesse riietunud habemikud muutusid ühtäkki väga popiks, kuigi nende igapäevatööks on istuda arvutite taga ja saata e-kirju, mitte mootorsae või kirvega metsas mütata.

Ning kuigi habemeis kuulsusteparaad ning 24-aastase New Yorgi hipster-kuti arvamused ei pruugi olla just teaduslikud allikad, siis tasub vaadata statistikat: 67 protsenti stiilsetest ülipoppidest New Yorgi meestest kannavad habet. Ja nagu me kõik teame, näitab trendisurma kõige paremini selle populaarsus. Kui varem näitasid lõuakarvad, et mees lööb sotsiaalsele survele raseerida käega, siis praegu liiguvad kõik lihtsalt massidega kaasa. Või siis on neil ebamehelik hirm oma nägu tuulele ja päiksele paljastada, nagu märgib ajakiri Vice. «Mida habemega mehed küll varjata tahavad? Oma nägusid?» küsib Vice’i (habemega) reporter Harry Cheadle lõpetuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles