Viis uut põhjust, miks abielus püsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt tead juba, et abikaasad on üldiselt tervemad, jõukamad ning parema intiimeluga kui vallalised või lahutatud inimesed. Samuti, et lapsed eelistaksid enda mõlema vanemaga koos elamist.

Alljärgnevad põhjused, miks pulmad teha või praeguse abikaasaga koos püsida, ei pruugi sulle veel teada olla, kirjutas Time.com.

Lahutatud vanemate lastele kujuneb ülikool kulukamaks

Detsembris avaldatud tudengite finantstoetuse analüüsi kohaselt käivad lahku läinud lapsevanemad välja väiksema osa noore ülikooliga seotud kuludest, kui kooselavad paarid. Antud uuringu kohaselt katavad lapsevanemad, kes abielluvad kellegi teisega ja endi pere sissetulekut suurendavad, siiski protsentuaalselt väiksema osa tudengi kulutustest.

Üliõpilane, kelle vanemad on lahutatud, peab tulemuste järgi keskmiselt 58 protsenti õppimisaja väljaminekutest ise finantseerima. Kui tudengi vanemad on uuesti abiellunud, peab noor kulutuste katmiseks ise otsima 47 protsenti, koos püsinud perest lapse puhul langeb number 23 protsendile.

Pealegi, kui laps õppelaenude tõttu end pankrotti ajab, siis sa ju tead, kus ta pärast ülikooli lõpetamist elama peab?

Abielus mehed on sotsiaalsemad

Ideel, et abielludes hakkavad mehed vastutustundlikumalt käituma, võib tõepõhi all olla. Michigani osariigi ülikoolis analüüsiti uuringuid identsete kaksikute kohta ning selgus, et abielus õde/vend on sotsiaalsem.

Kui tegemist ei ole ülikõrge intelligentsusega mehega, siis on suhtlemine võtmeks, et saada ja hoida tööd ning tõusta karjääriredelil.

Mõlema vanemaga koos elavad lapsed on tervemad

Hiljuti võrreldi laste tervislikku seisundit erinevates elamistingimustes. Lapsed, kes elasid koos enda mõlema vanemaga (kes ei pidanud küll abielus olema, kuid suhtes) olid mitmete haigustega vähem kokku puutunud – sealhulgas astma, nägemisprobleemide, kasvuraskuste ja migreenidega. Ainus probleem, mida abielus vanemate lastel rohkem ilmnes, olid allergiad.

Eraldiseisev uuring näitas, et eakatel, kelle vanemad olid lahutatud, oli kaks korda suurem südamerabanduse risk, kui samaealistel, kelle ema ja isa kokku jäid.

Maine: lahutus on huvipakkuv kirjutamisaine

Ilma asjata pole Huffington Postis nüüdseks lahutustele oma rubriik pühendatud. Nähtavasti meeldib inimestele abielu purunemiste kohta lugeda. Kui sinu lahutusest ei kuule laiem avalikkus, ei tähenda see, et keegi sinust kirjutama ei hakka.

Endistest kaasadest kirjutatakse näiteks blogivormis ning oled ehk kuulnud Facebookist? Üle poole miljoni inimese võivad seal enda või teiste eraelu kohta paljastusi avaldada.

Lõpuks ka kuulsuste heakskiit

Jeff Bridges, kes on abielus püsinud 33 aastat, sõnastas saladuse hiljuti järgmiselt: «Arvan, et üks asi abielus püsimise juures on lihtsalt mitte lahutada.» Ning kui Oscari võitjast pole piisavat veenjat, siis ehk Playboy asutajast? Hugh Hefner abiellub samuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles