Lastevanematele: Philipsi äpiga hambahari paneb lapsed hambaid pesema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Philips Sonicare For Kids

Philips´i loodud Sonicare For Kids hambahari õpetab interaktiivse ja lõbusa mobiilirakenduse abil lapsi hambaid õigesti pesema. 98 protsenti küsitletud lapsevanematest ütles, et lapsed puhastavad koos lõbusa äpitegelase Sparklyga hambaid kauem ja paremini.

Uudne hambahari, mis on mõeldud 3-10-aastastele lastele, aitab omandada läbi mängu suuhügieeni oskuseid. Hammaste hoolika ja õige puhastamise eest kannab hoolt interaktiivne äpp, mis sünkroniseeritakse lapse hambaharjaga.

Foto: Philips Sonicare For Kids

Äpi peategelane on sümpaatne Sparkly, kellele meeldivad väga puhtad hambad. Lapsed hoolitsevad Sparkly eest sel ajal, kui äpi suuhügieeni õpetaja innustab lapsi puhastama hambaid kauem ja paremini. Iga kord, kui hambaid on korralikult puhastatud, muutub Sparkly rõõmsamaks ja lapsed saavad auhindu tulemusliku hambapuhastuse eest. Neil on võimalus avada seadeid, muutes tegelase välimust endale veelgi meeldivamaks, või toita karvast tegelast Mosquitot, kellele meeldib süüa tervislikku toitu.

Foto: Philips Sonicare For Kids

Kui lapsed õpivad hambaid puhastama, on kõik ülejäänu teostatav sonic tehnoloogia abil: hambaharja otsik teeb minutis 30 000 harjaliigutust ning harja sisse ehitatud eriline mikrokiip tekitab elektromagnetlaineid, need kutsuvad esile harjaste kõrgsagedusliku vibratsiooni. See omakorda põhjustab sülje eritumist suuõõnes, mis toimib dünaamilise joana,pääsedes ligi ja eemaldades hambakatu ka nendest kohtadest, kuhu käsihambaharjad ei ulatu, näiteks hambavahedest ja igemeservadest. Sonicare hambahari suudab, tänu unikaalsele tehnoloogiale lagundada hambakattu isegi siis, kui seda hoitakse hammastest kolme millimeetri kaugusel, tehes hambaharja kuni 75 protsenti efektiivsemaks tavalistest hambaharjadest. Hambaarsti visiidid on nüüd tunduvalt meeldivamad.

Foto: Philips Sonicare For Kids

Hambahari võimaldab Bluetooth´i vahendusel salvestada puhastuskorrad reaalajas. Äpi Quadpacer´i funktsioon fikseerib, millal hambapesu alustati, millal olid pausid ja millal puhastamine lõpetati. Tänu sisseehitatud mälule ja käepidemel asuvale ajaseadmele, saab säilitada informatsiooni kuni 20 puhastuskorra kohta. Kui kasutate äppi ja käepidet korraga, sünkroniseeritakse informatsioon nende puhastuskordade kohta äpi kalendris. Tulemuslike puhastuskordade eest on saadaval auhinnad ja laps saab hõlpsasti näha saavutatud progressi.

Foto: Philips Sonicare For Kids

Hambahari on ühenduses äpiga, mis selleks, et edendada õigeid hambapuhastuse harjumusi, pikendab vähehaaval puhastamisaega. Eesmärgiks on pesemiseks saavutada, hambaarstide poolt soovitatav, kaks minutit. Äppi kasutades matkivad lapsed rakenduses nähtavat õpetajat, kes puhastab hoolikalt iga suuosa. Kui lapsed hakkavad hambaid puhastama kauem, saavad nad auhinnaks Sparkly, kes on õnnelik oma puhaste hammaste üle.

Hambahari pakub lastele võimalust läbi mängu õppida hammaste puhastamist ja saada õiged suuhügieeni harjumused kogu eluks. Laste jaoks on see lõbus õppeprotsess, vanemad omakorda saavad jälgida protsessi arengu kulgu.

Millised on Sonicare For Kids´i hambaharja eelised?

Ebapiisav katu eemaldamine kõikidelt hambapindadelt suurendab hambakaariese ja igemete haigestumise riski. Käsihambaharjad saavad teha vaid ligikaudu 300 harjaliigutust minutis, need ei suuda ligi pääseda ja puhastada raskesti ligipääsetavaid kohti suuõõnes, sealjuures patustame me üsna sageli – kiirustades või soovimatusest ei puhasta me hambaid piisavalt kaua või teeme seda hooletult.

Foto: Philips Sonicare For Kids

Sonicare For Kids´i eelised:

•  98 % küsitletud lapsevanematest kinnitavad, et on kergem veenda lapsi puhastama hambaid kauem ja paremini.

•  Tänu sonic tehnoloogiale eemaldab hambahari isegi kuni 75 protsenti rohkem hambakattu kui tavalised käsihambaharjad, olles samaaegselt õrn ja ohutu igemetele. Olles oluliselt efektiivsem kui teised müügil olevad laste elektrilised hambaharjad .

•  Hambaharja on sisse ehitatud muusikaga taimer, mis muudab puhastusprotsessi põnevamaks ja tagab hoolika, piisavalt pika hammaste puhastamisaja kõigis 4 suuõõne tsoonis.

•  Hambahari on uuesti laetav ja kasutatav piiramatu aja jooksul, ainult harjapeasid tuleb vahetada iga 3 kuu järel.

•  Komplekti kuuluvad 8 vahetatavat kleepsu - erinevates värvides, muutmaks hambaharja paneeli välimust, et nii tüdrukud kui poisid saaksid kujundada endale ainulaadse hambaharja.

•  Sonicare For Kids´i soovitavad ja valivad ka oma laste hambaharjaks 91 protsenti küsitletud hambaarstidest.

Foto: Philips Sonicare For Kids

Hambaarst Rebeka Gabor kommentaar:

Tänu Philips Sonicare hambaharjadele on hammaste pesemine muudetud laste jaoks pigem mänguliseks ja lõbusaks ülesandeks kui tüütuks igapäevaseks kohustuseks.

Oma igapäevases töös näeme, et Eesti laste suuhügieen pole kiita. Seda tingib esiteks meie kiire elutempo, mille tõttu nii lapsed kui ka täiskasvanud ei pööra suuõõne hügieenile piisavalt tähelepanu, kuigi hammaste harjamiseks kulub vaid paar minutit. Teiseks ei ole laste käeline tegevus veel nii arenenud, et kõik hambad  saaks võrdselt puhtaks. Sageli kipuvad lapsed pesema ainult tagumiste hammaste põsepoolseid pindu või ainult esihambaid, ent hambaaukude vältimise üheks eelduseks on kõikide hambapindade pesemine. Philips Sonicare hambahari eemaldab kordades rohkem kattu võrreldes tavalise hambaharjaga ning tagab efektiivse hambaaukude ja igemehaiguste ennetuse. Uuringud on näidanud, et laste suuhügieenis mängivad suurt rolli lisaks hambaharjale ja hambapastale ka vanemate eeskuju ja kontroll.

Kust saab osta Philips Sonicare For Kids hambaharja?

Täpsem teave Sonicare hambaharja ja selle ostuvõimaluste kohta on leitav veebilehelt www.philips.ee/sonicare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles