Kapriissed retuusid: kuidas neid kanda?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Retuusid on ilmselt ühed kõige vastuolulisemad riideesemed, mida ühtpidi küll ääretult vihatakse, kuid samas on nad moepüünel püsinud kauem kui ükski niinimetatud armastatud riideese. 

Ilmselt pole olemas ühtki teist riideeset, millega oleks tehtud nii palju moeämbreid kui seda tehakse retuuse kandes. Sellest hoolimata ilmuvad nad moepilti üha uuesti ja uuesti tagasi ning tundub, et kohati on tegemist moemaailma umbrohuga, mida küll keegi ei salli, kuid millest ometi kuidagi lahti ei saa, kirjutatakse 1182 blogis

Kuna retuusid ei tundu niipea veel kuhugi kaduvat ning tegemist on asjadega, mis on ilmselt igaühel kodus olemas, tasub teada reegleid, kuidas on retuuside kandmine vastuvõetav või mis kindlustab kandja kahe jalaga moeämbrisse astumise. 

Väga palju sõltub retuuside kandmise puhul ka sellest, millisest materjalist on need tehtud. Mida paksem materjal, seda turvalisem ning seda vähem peab muretsema, kas üleosas olev pluus on ikka piisavalt pikk tagumikku katma. Õhukestesse retuusidesse ehk sellistesse, mida müüakse samas osakonnas sukkpükstega, peaks aga väga ettevaatlikult suhtuma, sest sealt võib nii mõndagi läbi kumada. 

Retuusikandmise keelud

Niisiis, kõigepealt sellest, kuidas ei tohi retuuse kandes kodust lahkuda.

Keelatud kombinatsioon on õhukesed retuusid ja lühike pluus. Siis on kindlustatud, et kõik vahivad tänaval lisaks su retuusidest läbikumavatele kannikatele ka seda, millise mustriga aluspesu sa kannad. Samuti näeb selline kooslus välja pigem sobilik tantsutüdrukutele trennis kandmiseks, mitte tänavakõlbliku riietusena. Omaette jõleduse kategooriasse kuulub kindlasti ka see, kui kokku on sobitatud läikivad nahaimitatsiooniga retuusid ja mõni lühike topp. 

Vältida võiks ka väga hullumeelsete mustrite ja neoonsete värvitoonidega retuuse. Ühest küljest näevad need välja, nagu oleksid teel mõnele teemapeole, teisalt ei jäta need ilmselt ühestki täiskasvanud küllaltki tõsiseltvõetavat muljet. Väikestele lastele seevastu võib sellised retuusid vabalt jalga osta.

Kuidas retuusid kandjale häbi ei tee?

Õigesti kombineerides võivad retuusid tegelikult jalas väga ägedad välja näha. Näiteks eriti moekad on nahast või siis kunstnahast retuusid, mis meenutavad jalas pigem nahkpükse, kuid on viimastest kõvasti odavamad. Neid sobib kanda näiteks pikemate pintsakutega aga ka lihtsalt kampsunite ja pluusidega. Moemaanide seas väga levinud koosluseks on nahast retuusid, ühevärviline, lohvakas T-särk, tume bleiser ning kõrge kontsaga poolsaapad. 

Foto: Vida Press

Kuigi nahast retuuside puhul millegi läbikumamise ohtu pole, võiks siiski jälgida, et üleosas oleks midagi veidi pikemat, mis vähemalt osa istmikust ära varjaks. 

Pikemate tuunikate ja kampsunite ning samuti ka pintsakute all võib aga kanda ka täiesti tavalisi retuuse. Nende puhul peab aga väga täpselt jälgima, et kummardudes tagumik ei paljastuks. Samuti tasub jälgida, et retuusid hoiaksid tõesti ümber jala, mitte ei oleks põlvede või istmiku kohalt välja veninud. 

Loe 1182 blogist, kuidas valida pesu: https://www.1182.ee/blogi/188

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles