Kümme mõtet, mida mehed varjavad naiste eest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tahaksid teada, mida su abikaasa mõtleb? Ilmselt ise ei tunnistaks ta seda sulle kunagi. Mehed ei väljenda oma tundeid ja mõtteid nii sageli ega vabalt kui naised, seega pole mingi ime, kui see, kuidas mehe mõtted liiguvad, on sinu jaoks täielik müsteerium.

Järgnevalt paljastavad eksperdid kümme mõtet, mida mehed oma naiste eest varjavad, kirjutab Good Housekeeping.

1. «Mul on vaja, et sa tekitaksid minus tunde, et ma olen suur ja tugev mees.»

Kui näiteks abikaasa füüsiline tugevus pole sulle kunagi muljet avaldanud, siis ta ei pruugi end tunda kuigi mehiselt. Kuna selle mõtte paljastamine muudaks meest veelgi vähem mehiseks, siis ta eelistab hoopis vaikida. Tee talle tema tugevuse kohta komplimente. Paariterapeut dr Mike Dow ütles, et meestel tuleb lasta vahepeal omaette tegutseda, mitte kohe pakkuda oma naiselikke nõuandeid. See, kui sa end pidevalt vahele segad, tekitab temas tunde, et ta pole piisavalt mehine.

2. «Jah, ma vaatasin seda naist.»

Meeste aju on loodud nii, et nad märkavad ilusaid ja nooruslikke naisi, kuna nemad on viljakad ning suutelised tootma terveid järglasi. Kusjuures mehe pilk võib võõrast naist jälitada veel enne, kui ta aju on sellest teadlik. «Kui sina oled see, keda ta armastab, kelle kõrval magab ja keda jumaldab, siis ei oma see 25-aastane näitsik mingit tähtsust,» sõnas dr Dow.

3. «Sa ei näe selles kleidis paks välja, aga see kleit on samasugune nagu kõik teised.»

Dr Dow selgitas, et pisidetailid ei pruugi meeste tähelepanu köita. Mehe jaoks võivad sinine ja punane kleit täpselt ühesugused välja näha, ent ära pane seda talle pahaks. «Kui ta abiellus sinuga, siis peab ta sind ilusaks naiseks,» sõnas dr Dow. «Tema arvates näed sa igas riietuses kaunis välja.»

4. «Armatsemine on tore, aga vahel tahaks lihtsalt kiiret seksi.»

Kui rääkida seksist, siis ütles dr Dow, et mehi võib võrrelda mikrolaineahju ja naisi aeglase keedupotiga. Kuigi mehel pole armatsemise vastu midagi, eelistaks ta vahel lihtsalt kiiret seksi. Tal on seda raske delikaatselt naisele selgitada, seega kui ta on tavapärasest agaram ja soovib sulle mõnu pakkuda, vasta aeg-ajalt samaga ja tehke üks kiire kähkukas.

5. «Mul on kindlad seksuaalsed fantaasiad.»

Pole oluline, kas mehe fantaasiad on pigem leebed või väga riskantsed, ta ei jaga oma salasoove ilmselt sinuga. «Paljud mehed ei suuda sõnadega väljendada, mida nad voodis teha tahaksid,» sõnas raamatuautor Charles J. Orlando. «Tal on omad soovid, aga ta ei tea, kuidas sinuga neist rääkida.» Võid proovida näiteks seda, et jagad temaga mõnda enda fantaasiat. See näitab talle, et sa julged olla haavatav ja ehk teeb tema sama.

6. «Mõnikord ma sooviks, et sa oleksid lihtsalt tasa.»

Dr Dow ütles, et mehe aju on loodud nii, et ta liigub ühe ülesande juurest teise juurde, mis tähendab seda, et mehed pole suuteliselt korraga mitut asja tegema. Ära hakka oma töömuredest rääkima kohe, kui mees uksest sisse astub. Ta tahab pärast pikka tööpäeva natuke puhata ja siis on ta valmis sind kuulama. «Kui mees on puhanud, siis on tal lihtsam vestlusi pidada,» sõnas dr Dow.

7. «Ma valetan kodurahu nimel.»

Kui mees pole kindel, kas mõni asi võib sind endast välja viia, siis ta võib natuke luisata, et teie suhtes säiliks rahu. Paarisuhtenõustaja Sue Johnson ütles, et kui naine mõistab, et mees luiskab hirmu tõttu, siis võiks naine olla kaastundlikum ja mehe ärevust leevendada. Kui mees tunnistab üles, et ta on veidi valetanud, siis ära saa tema peale kurjaks. 

8. «Ma tahaks, et sa hoolitseksid rohkem oma välimuse eest.»

Muidugi armastab ta sind sellisena, nagu sa oled, aga samas tahaks ta, et sa meeldiksid ka iseendale. Võib-olla ta ei tea, kuidas sulle viisakalt öelda, et peaksid juuksurisse minema või lastest puhkama ja end veidi hellitama. See võib tähendada, et mees ei ütlegi midagi ja kogub neid kommentaare endasse, kuni ühel hetkel muutuvad need õelaks. Näita talle, et sa hindad tema arvamust ja küsi, mida ta su välimusest või harjumustest mõtleb. Eksperdid kinnitavad, et mees peab teadma, et tema varjatud mõtete avaldamine on teretulnud.

9. «Ma ei taha kogu aeg ainult räpaseid töid teha.»

Sue Johnson sõnas, et paarisuhtes võiks erinevad majapidamistööd ja muud ülesanded omavahel ära jagada. «Ütle mehele, et sa tahad neid asju koos temaga teha,» lausus Johnson. Ta selgitas, et mees võib võtta omale kodus rohkem kohustusi, kui ta tunneb, et sa ei hinda tema panust piisavalt, seega anna talle märku, et sa oled rahul sellega, mida ta kodus on teinud.

10. «Meil on majanduslikult raske olukord.»

Meeste jaoks on ääretult oluline see, et nad suudaksid perele piisavalt raha teenida. Mida ebastabiilsem on pere majanduslik seis, seda suurema läbikukkujana mees end tunneb. Näiteks kui mehe sissetulek väheneb ja ta ei suuda enam arveid maksta, siis võib juhtuda, et ta ei räägi sellest naisele. Ta ei taha naisele pettumust valmistada. Eksperdid soovitavad naistel rohkem huvi tunda pere rahaasjade vastu, sest siis ei saa ootamatused teid jalust niita. Ja andke meestele regulaarselt teada, et armastate neid, mitte nende raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles