Uuring: hommikul võiks süüa šokolaadi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla oled teadlik, et šokolaad aitab mõttetööle kaasa. Nüüd on Syracuse'i ülikooli teadlased leidnud, et šokolaad võib ajutegevusele ja tunnetusele väga hästi mõjuda, mistõttu võiks seda mõnusat maiust juba hommikul süüa.

Kuna öö jooksul keha puhkab, siis päeva esimene söögikord on väga tähtis, sest see äratab keha uuesti üles. Hommikul võiks eelistada n-ö ajutoite, mis aktiveerivad aju ja häälestavad sind päevaks ette, kirjutab Lifehack.

Ajutoitude hulka kuulub näiteks muna, mis on üsna klassikaline hommikusöök. Ent lisaks munale võiks hommikul süüa ka šokolaadi, sest see mõjub mõttetööle hästi. Peale selle on kindlaks tehtud, et hommikuti võiks süüa rohkem kui vaid paar võileiba, mistõttu tasuks endale ka hommikul lubada lisaks soolasele toidule ka magustoitu. Ära muretse ka kilokalorite pärast, sest hommikul tarbitud kilokalorid jõuad sa kenasti päeva jooksul ära põletada. 

Kakaod on maailmas kasutatud juba väga pikka aega. Seda on alati seostatud romantikaga, sest Lõuna-Ameerika hõimud valmistasid kakaost jooki, mida tarbiti pulmades ja teiste tähtsate tseremooniate ajal. Kakaod on kasutatud haiguste ravimiseks, kuninglikkuse tõestamiseks, sugutungi suurendamiseks ja lohutamiseks. Nüüd võib sellesse nimekirja lisada ka ajutöö kiirendamise. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles