Uuring: taimetoitlased hoiavad kohtingumaailmas lihasööjatest kaugele

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ühe tutvumisportaali värske uuring näitab, et taimetoitlased pole mitte ainult valivad oma söögi osas, vaid see kandub üle ka romantilistesse suhetesse.

SpeedDater leidis, et 56 protsenti veganitest ei suuda taluda mõtet partnerist, kes sööb liha. Samas 78 protsenti lihasööjatest leidsid, et neil on ükskõik, millised on kallima toidueelistused. Ning kuigi see nõuab natuke harjumist, kui teie menüüd on erinevad, siis pikemas perspektiivis ollakse hea kaaslase nimel kompromisse tegema. Teisalt aga esimese kohtingu otsustamisel saab lihasöömine otsustavaks faktoriks.

Kohtinguekspert Danielle Waller selgitas veebiküljele Female First, et meie suhe toiduga on väga intiimne ja oluline. «Me planeerime oma sotsiaalset kalendrit vastavalt söögiaegadele – olgu see snäkid ja vein sõpradega, õhtusöögipidu või perekondlik kokkusaamine. Põhimõtteliselt kõik keerleb ümber toidu, seega pole imeks panna, et see on nii oluline ka meie kohtamiselus.»

27 protsenti veganitest ja vegetaarlastest tunnistas ka, et on kellestki toidueelistuste tõttu lahku läinud, kuna paljude jaoks ei ole see mitte ainult toitumisviis, vaid elustiilivalik. See võib olla sama oluline kui religioon või tahtmine lapsi saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles